Een spiegelkast monteren in 4 stappen. Zo doe je dat!

Een spiegelkast is een populair badkamermeubel en daar zijn een aantal redenen voor. Het is om te beginnen handig om allerlei badkamerspullen in op te bergen. Daarnaast ziet een spiegelkast er ook erg fraai uit. In dit artikel vind je een stappenplan om zelf een spiegelkast te monteren. Haal de doe-het-zelver in je naar boven en ga meteen aan de slag!

1. Lamp bevestigen 


Om een spiegelkast op te hangen, gaan we op dezelfde manier te werk als voor het badkamermeubel waarop de wastafel is gemonteerd. Als je een lamp plaatst, meet je het midden van de spiegelkast af met een rolmeter en monteer je daar de lamp. Zorg ervoor dat je lamp recht boven het spiegelglas hangt. Schroef de lamp in de kast en sluit de elektriciteit aan.

2. Hang de spiegelkast perfect in het midden van het badkamermeubel 


De bovenkant van een spiegelkast komt meestal op twee meter hoogte. Meet de afstand tussen de bovenkant van de kast en de ophanging en verminder de twee meter met deze afstand. Meet het midden van het badkamermeubel en gebruik die afstand om de spiegelkast perfect in het midden te hangen. Vergeet niet om een waterpas te gebruiken.

3. De spiegelkast monteren en de afwerking


Teken een verticale lijn af op de muur om de bevestigingsbeugels te plaatsen. Bevestig de beugels op de muur en haal de deurtjes uit de spiegelkast. Dat maakt het werk minder zwaar en zo kan je de kast gemakkelijker monteren. Gebruik de interne schroeven om de ophanging los te maken. Met de waterpas hang je de kast loodrecht. Vijs de kast met de interne schroeven vast tegen de muur. Voor de afwerking gebruik je de afschermkapjes.

4. Spiegeldeuren en handvatten


Monteer de schappen in de kast en plaats de spiegeldeuren met de scharnieren opnieuw in de kast. Boor onder aan de deuren gaatjes voor de handvatten. Bevestig de handvatten op de kast. Indien er beschermfolie op de kast is aangebracht, kan je die nu weghalen.

 

Video

27 11 2014
Je spiegelkast monteren? Volg ons stappenplan!
Ga naar de catalogus