Sfeervolle en energiezuinige badkamerverlichting? Ga voor led!

Tanden poetsen, haar kammen, schminken, … In de badkamer heb je voldoende licht nodig om je dagelijkse handelingen uit te voeren. Maar badkamerverlichting moet niet alleen functioneel zijn. Energiezuinigheid en gezelligheid zijn minstens even belangrijke criteria. Led-verlichting combineert al deze eigenschappen. Hier lees je alles over de juiste verlichting in de badkamer!

De juiste badkamerverlichting garandeert optimaal comfort


Heb je een raam in de badkamer? Des te beter, want daglicht is altijd een bijkomende troef. Heb je – zoals velen – géén ramen in de badkamer? Dan is badkamerverlichting de enige lichtbron en moet je er extra aandacht aan besteden. Vooral in kleine badkamers is de juiste verlichting cruciaal. Niet alleen voor de sfeer, maar ook voor het comfort. Omdat je heel wat tijd in de badkamer doorbrengt, is comfort des te belangrijker. En om dat te bereiken, combineer je het best basisverlichting met gerichte verlichting.

Energiezuinige verlichting in de badkamer


Verlichting verslindt veel energie. Overal in huis branden er lampen en dat is in de badkamer niet anders. Om hun energiefactuur binnen de perken te houden en om het milieu te sparen, kiezen heel wat mensen vandaag voor energiezuinige verlichting. Spaarlampen zijn een optie, maar met led-verlichting ga je nog een stapje verder. Led is het toppunt van energiezuinigheid en led-lampjes hebben veel meer branduren dan andere verlichting. Het past in alle ruimtes en ook als badkamerverlichting is led-verlichting perfect op z’n plaats.    

Tips voor een optimale badkamerverlichting


In de badkamer moet de verlichting aan specifieke eisen voldoen. Hieronder vind je alvast een aantal instructies:

  • Een muurlamp is ideaal om sfeer te scheppen.
  • Spiegelverlichting mag geen schaduw werpen. Installeer het bovenaan en aan beide kanten van de spiegel.
  • Voorzie naast basisverlichting ook gericht licht om je bijvoorbeeld te scheren of op te maken.
  • Dankzij dimschakelaars kan je de intensiteit van de verlichting aanpassen.

Ook in de douche of het bad kan je verlichting gebruiken die comfort en functionaliteit verenigt. Inbouwspots zijn bijvoorbeeld erg in trek en zorgen voor extra sfeer.

Extra tip: de badkamer is synoniem met water en vocht, wat vloekt met elektriciteit. Besteed dan ook genoeg aandacht aan de veiligheid!

20 11 2014
Led-verlichting in de badkamer staat garant voor energiezuinigheid en sfeer.
Ga naar de catalogus