Zo kies je een wastafelmeubel dat je ochtend opfleurt

Wastafelmeubels bestaan in tal van uitvoeringen en stijlen: van strak, modern en minimalistisch tot klassiek, tijdloos, elegant en alles daartussenin. Hoe je eigen voorkeur te rijmen met de financiële en ruimtelijke beperkingen van je badkamer, leer je hier.

De afmetingen van het wastafelmeubel

Een wastafelmeubel kies je in functie van je persoonlijke smaak, je financiële mogelijkheden, de stijl van je badkamer en de beschikbare ruimte. Vooral die laatste is een factor die doorweegt in de uiteindelijke beslissing. De meeste badkamers zijn namelijk niet zo ruim bemeten, wat de keuze van een wastafelmeubel danig inperkt. Gelukkig houden designers daar vandaag rekening mee en ontwerpen ze compacte modellen die over meer dan voldoende opbergruimte beschikken en dat probleemloos koppelen aan stijl en elegantie.

 

Grote gezinnen hebben uiteraard een wastafelmeubel nodig waar meerdere kinderen tegelijkertijd aan kunnen staan, zonder dat het tandenpoetsen ontaardt in een gevecht om de wasbak. Een mooi en ruim model is dan een absolute must.

Een woordje uitleg over de prijs van een wastafelmeubel

Naast de grootte van het wastafelmeubel speelt je budget ook een cruciale rol. De materiaalkeuze (porselein, hout, …), verlichting, en afwerking bepalen de prijs van het meubel. Zo betaal je voor een basismodel 150 euro, terwijl prestige-uitvoeringen tot 1.500 euro kunnen kosten. Betaal je wat meer, dan ben je zeker van kwaliteit. Goedkopere modellen plegen dan wel geen aanslag op je portemonnee op het moment van aanschaf, op termijn blijken dergelijke aankopen toch altijd duurder uit te vallen omdat ze minder lang meegaan.

Een sober of opvallend wastafelmeubel?

Over smaak en voorkeur valt niet te twisten, maar hou toch maar liever rekening met het totaalplaatje als je een wastafelmeubel uitkiest. Laat je keuze aansluiten bij de inrichting of kies een eyecatcher die je badkamer de nodige punch geeft. Probeer in elk geval zeker te zijn van je keuze alvorens je overgaat tot een aankoop.

24 10 2014
Ga naar de catalogus