Badkamers in landelijke stijl: helemaal terug van weggeweest!

Ben je een absolute fan van landelijke stijlelementen in je interieur? Wel, wij kunnen je alvast meegeven dat de landelijke badkamer weer helemaal terug van weggeweest is! En volledig terecht volgens ons: het gebruik van de zachte kleuren en natuurlijk materialen toveren jouw badkamer in een mum van tijd om tot een van de gezelligste kamers in je woning… 

Typische decoratie-elementen voor een badkamer in landelijke stijl

Als je je badkamer in landelijke stijl gaat inrichten, onthoud dan om het simpel te houden. Het is net die eenvoud in meubels, decoratie en accessoires die de landelijke stijl kenmerken. Een oude, gerenoveerde kast of een herlakte badkuip, voorzien op het praktische, kan je badkamer al snel een landelijke sfeer doen uitademen…

Kleuren voor landelijke badkamers

Landelijke inrichtingen koppelen vaak terug aan de authentieke plattelandsinterieuren van weleer. Dat heeft natuurlijk ook zijn invloed op de het kleurenpalet voor landelijke badkamers: kies voor natuurlijke kleuren en aardetinten. Probeer steeds het warme in de gekozen kleuren terug te vinden. Slim is om bijvoorbeeld een lichte kleur (zoals crèmewit, ivoorwit of eierschaalwit) als basiskleur te nemen voor de muren en dan te accentueren met de warmere aardetinten (die je vaak ook in de meubels ziet terugkomen) of pasteltinten.

Tip: houten lambrisering voor een authentiek, landelijk gevoel

Een vaste waarde voor landelijke badkamers: het gebruik van houten lambriseringen. Dit typerende decoratie-element wordt meestal in hout of tegels vervaardigd. In het geval van hout kan je deze schilderen in de gewenste kleur. Meestal wordt voor een wittint gekozen, zoals crèmewit of eierschaalwit. De lambrisering is tevens de uitgelezen kans om op simpele wijze wat variatie in het totaalplaatje te brengen… Probeer met de lambrisering af te wisselen van de kleur van de muur: lichtere kleur vs. aarde-/pasteltinten.

Een landelijke badkamer: wanneer modern en retro hand in hand gaan

Het leuke aan de landelijke stijl is dat je deze probleemloos kan combineren met modernere elementen, zonder ongewild een chaotisch effect te creëren. Je zal meteen weten wanneer je landelijke meubels tegen het lijf loopt: ze hebben steeds die typische ambachtelijke toets. Oneffenheden en imperfecties zorgen voor een huiselijk karakter en geven een gevoel van uniciteit.

Een landelijke badkamer is in principe zeer makkelijk in te richten wat de meubels betreft. Je bent immers niet gebonden aan regels van conformiteit: probeer oude meubels eens te combineren met nieuwere, moderne exemplaren. Oudere meubels van verschillende collecties? Geen probleem, maar tracht steeds de ambachtelijke, authentieke sfeer te handhaven!

14 10 2014
Ga naar de catalogus