Hangkasten voor de badkamer: handig en stijlvol

Ben je op zoek naar een praktisch en elegant badkamermeubel? Dan is een hangkast iets voor jou. Hangkasten voor de badkamer zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, stijlen en materialen. Ze komen dikwijls terug in de vorm van een kolomkast, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Ontdek ze hier!

Hangkasten voor de badkamer: verschillende mogelijkheden

Hangkasten voor de badkamer zijn verkrijgbaar in verschillende gedaantes. Dit zijn de voornaamste:

  • Kolomkasten: slanke en hoge hangkasten.
  • Wastafelkasten: bevindt zich onder de lavabo.
  • Brede hangkasten met bijvoorbeeld twee deurtjes.

Heel wat mensen kiezen voor een kolomkast, zeker als ze een compacte badkamer hebben. Maar wanneer je een grotere badkamer hebt, kan je zowel een kolomkast, wastafelkast als brede hangkast combineren.

Hangkasten in allerlei stijlen

Heb je een moderne, landelijke of retrobadkamer? Hangkasten vind je in allerlei stijlen en passen dan ook bij verschillende soorten badkamers. De materialen zijn verscheiden, net zoals de kleuren. Een houten hangkast past bijvoorbeeld goed in een landelijke of klassieke badkamer. Wil je het liever strakker? Dan kan je MDF kiezen of je hangkast laten lakken. 

Een vintage badkamer? Opteer dan voor hangkasten met mooie rondingen en een vintage look en kleur.

Comfort, duurzaamheid en onderhoud

Hangkasten voor de badkamer moeten in de eerste plaats comfort bieden. Ze moeten praktisch zijn in gebruik en de nodige opbergruimte bieden voor handdoeken en allerlei badkamerspullen. Daarnaast moet je ook rekening houden met de degelijkheid. Een hangkast moet lang meegaan en niet bij het minste schade vertonen. Let er ook op dat het materiaal vochtwerend is. Tot slot is ook de onderhoudsvriendelijkheid een belangrijk aandachtspunt. Zo blijf je gespaard van urenlang poetswerk.

07 10 2014
Hangkasten voor de badkamer: handig en stijlvol
Ga naar de catalogus