Een badkamer vintage maken? Ontdek onze handige tips!

Word je wild van een bronzen kraan, een ouderwetse stortdouche of een authentieke badkamerspiegel? Dan is vintage echt je ding. Je kan deze opmerkelijk stijl ook in je badkamer laten terugkomen, op voorwaarde dat je de juiste keuzes maakt. Wij geven de nodige tips, zodat je badkamer de sfeer van vroeger uitstraalt en er hip uitziet.

De ideale combinatie van comfort en uitstraling

Een vintage badkamer is authentiek, origineel en een lust voor het oog. Je wordt ondergedompeld in een bijzondere sfeer en keert terug naar het verleden. Dit soort badkamer belichaamt de tijd van weleer en bezorgt je een unieke ervaring. Een badkamer vintage maken betekent echter niet dat je aan comfort moet inboeten. Integendeel! Comfort en uitstraling gaan hand in hand.

Een badkamer vintage maken: hoe doe je dat?

In een vintage badkamer wordt aan materialen, meubels en accessoires een tweede leven gegeven. Dat maakt de inrichting zo uniek. Hoe kan je dat bereiken?

  • een (koperen) vrijstaand bad op pootjes met authentieke kranen,
  • een badkamerspiegel met een barokke rand,
  • een karakteristieke wastafel op pootjes,
  • een mooi tapijt,
  • kanten gordijnen.


Bij de inrichting wordt de kwaliteit uiteraard niet uit het oog verloren. Net zoals in moderne, design en landelijke badkamers moeten de meubels, het bad en de kranen duurzaam en degelijk zijn.

Badkamers met een vintage-toets

Wil je niet je hele badkamer vintage maken? Dat hoeft ook helemaal niet. Je voegt het ‘vintage-aspect’ gewoon in je moderne of design badkamer toe. Accessoires zoals een tafeltje, een luster of een handdoekrekje zijn hiervoor ideaal. Zo behoudt je de originele stijl, maar krijg je toch een echt vintage-gevoel!

03 10 2014
Je badkamer vintage maken? Ontdek onze bruikbare tips.
Ga naar de catalogus