Moderne badkamers: de perfecte combinatie van soberheid en elegantie

Wil je een badkamer die finesse en stijl uitstraalt? Dan is een moderne badkamer iets voor jou. Dit type badkamer wordt gekenmerkt door soberheid en elegantie zonder functionaliteit uit het oog te verliezen. Met de inrichting kan je heel wat kanten uit. Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje en geven je de nodig inspiratie mee.

Modern en tijdloos in één

Moderne badkamers bieden doorgaans een ruimtelijk gevoel in combinatie met een tijdloze look. Er worden niet al te veel kleuren gebruikt en de inrichting is sober, maar wel elegant. Verder wordt er dikwijls met lijnen gespeeld, die de badkamer een extra toets geven. Ook de lichtinval is van belang. Een moderne badkamer baadt in het licht dat zowel op een natuurlijke als kunstmatige manier wordt opgewekt.

Minimalisme troef

In moderne badkamers zie je dikwijls zwart en wit terugkeren. Het contrast tussen de twee kleuren zorgt voor minimalisme, een aspect dat meteen opvalt wanneer je dit type badkamer betreedt. De juiste badkamermeubels werken het minimalisme ook in de hand. Denk aan gelakte, hoekige wastafel- en kolomkasten of stijlvolle houten schabben. Elegante kranen in chroom bevorderen eveneens de moderne uitstraling, net zoals grote spiegels.

Moderne badkamers met inloopdouche

Moderne badkamers zijn uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. De gebruikte materialen hebben een designuitstraling en zijn van topkwaliteit. En dat geldt ook voor de douches. Een inloopdouche met hypermoderne sproeikop mag in een moderne badkamer niet ontbreken. En waarom installeer je geen waterjets in de douchewand? Zo kan je nog meer genieten! Als je je inloopdouche met mozaïektegels bekleedt, is het geheel helemaal af.

 

Tot slot nog een aantal tips die je badkamer op-en-top modern maken:

  • een opbouwwaskom,
  • een rechthoekig vrijstaand ligbad,
  • stijlvolle badkameraccessoires,
  • een sierradiator.
30 09 2014
Doe inspiratie op voor de inrichting van je moderne badkamer.
Ga naar de catalogus