Op zoek naar badkamerinspiratie? Ontdek een schat aan ideeën!

Wil je een gloednieuwe badkamer of plan je een renovatie, maar ontbreekt het je aan ideeën? Dankzij deze leuke badkamerinspiratie kan je je badkamer volledig op maat en volgens je eigen smaak inrichten. Wij helpen je alvast op weg en zetten een aantal bruikbare en originele tips op een rijtje.  

Badkamer renoveren en ontwerpen

Heb je een huis gekocht, maar is het niet ingericht zoals je het wil? Dan is het tijd om grondig te werk te gaan en een badkamerrenovatie op je to-dolijstje te zetten. Een badkamer renoveren begint bij een goede voorbereiding. Om te beginnen maak je het best een schets en zet je je wensen op papier. Welke materialen gebruik je? Wat is de beschikbare ruimte? Wat is je budget? Welke stijl verkies je? Het zijn allemaal vragen die je vooraf moet beantwoorden.

 

Badkamerinspiratie: een waaier aan mogelijkheden

Een badkamer inrichten omvat een aantal stappen. Zodra je de grote lijnen hebt uitgetekend, is het tijd om de ruimte concreet in te vullen. Daarbij komen de volgende onderdelen aan bod:

Badkamermeubels

Heb je een compacte of een grote badkamer? Het antwoord op deze belangrijke vraag heeft een grote impact op de keuze van je badkamermeubels. In de meeste badkamers wordt er een badkamermeubel onder de wastafel voorzien. In kleine badkamers zie je vaak een kolomkast terugkeren omdat die ruimtebesparend en gebruiksvriendelijk is. Heb je meer ruimte? Dan kan je je volledig laten gaan en extra badkamermeubels voorzien. Een spiegelkast is ook altijd handig om allerlei kleinere spullen in op te bergen. Badkamermeubels zijn trouwens in verschillende stijlen, afmetingen en materialen verkrijgbaar.

Bad en douche

Hou je ervan om lang te douchen? Of verkies je om languit van een deugddoend bad te genieten? In het eerste geval is een inloopdouche met een grote sproeikop een goed idee. In het tweede geval kan je een elegant ligbad plaatsen. Heb je een grote badkamer? Installeer dan zowel een bad als een douche en ga voor een vrijstaand bad (een exemplaar op pootjes geeft extra cachet). In kleinere badkamers is een hoekbad dan weer op z’n plaats. Je kan ook voor het beste van twee werelden opteren en een bad-douchecombinatie plaatsen.

Badkamerverlichting

De verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer en de gezelligheid in je badkamer. Badkamerverlichting moet veelzijdig zijn: ’s morgens moet je je kunnen scheren, terwijl je ’s avonds in alle rust en comfort een bad moet kunnen nemen. Net zoals elders in huis, moet je rekening houden met de stijl van je badkamer. Je kan voor een plafondlamp, een wandlamp en/of spiegelverlichting gaan.

Badkameraccessoires

Tot slot zijn ook badkameraccessoires van belang. Op het eerste gezicht lijken het misschien details, maar ze bepalen mee de look van je badkamer. Een handdoekhouder, een glashouder, een zeepdispenser, doucheaccessoires, … Ze bieden je de mogelijkheid om een leuke en verrassende toets aan je badkamer te geven.

 

Je merkt het: aan badkamerinspiratie geen gebrek! We wensen je alvast veel succes met het inrichten van je badkamer.

26 09 2014
Doe badkamerinspiratie op en breng onze tips meteen in de praktijk.
Ga naar de catalogus