Cottage badkamer: de perfecte combinatie van finesse en karakter

De cottage stijl is synoniem met de natuur. Toonaangevend is het gebruik van hout (zoals eik, beukenhout, kerselaar, …), wat de gezelligheid alleen maar ten goede komt. De landelijke toets is nooit veraf en de zachte kleuren bevorderen de geborgenheid. Ook de badkamermeubels springen eruit en hebben een karakteristieke look. Wil je er het fijne van weten? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van een cottage badkamer op een rijtje. 

In alle comfort genieten

In een cottage badkamer kom je volledig tot rust. Bij de inrichting wordt alles in het werk gesteld om sereniteit op te roepen, waardoor je voor de volle 100% kan genieten en relaxen. Een ander belangrijk aandachtspunt is comfort. Er wordt werkelijk niets aan het toeval overgelaten. Het bad, de douche en de badkamermeubels: ze zijn allemaal ontworpen om de momenten die je in de badkamer doorbrengt, zo comfortabel mogelijk te maken.

Cottage badkamermeubels

In een cottage badkamer mogen landelijke of cottage badkamermeubels niet ontbreken. Om de cottage sfeer op te roepen, krijgen oude kastjes dikwijls een tweede leven door ze bijvoorbeeld te beitsen. De meubels lijken ambachtelijk gemaakt en hebben een hoog ‘charmegehalte’. Ze passen dan ook perfect bij het porselein dat in heel wat cottage badkamers prominent aanwezig is.

Cottage badkamer: kleurgebruik

Om de cottage knusheid te stimuleren, worden voornamelijk natuurlijke en zandkleuren gebruikt. Spierwit is uit den boze, omdat het te hard en steriel overkomt. Wil je je badkamer wat levendiger en kleurrijker maken? Gebruik dan zachte pasteltinten.
Een ander opvallend kenmerk van een cottage badkamer zijn de lambriseringen. Ze geven de badkamer een aparte toets mee en bevorderen de authentieke uitstraling.

Vrijstaand bad en elegant kraanwerk

Is je cottage badkamer groot genoeg? Dan moet je zeker overwegen om een vrijstaand bad te plaatsen. Het fungeert als blikvanger en draagt echt bij tot het cottage gevoel. Je kan kiezen voor een bad op pootjes of op een houten sokkel.

Tot slot is ook de keuze van het kraanwerk van groot belang. Klasse en finesse zijn hier de codewoorden. Cottage kranen hebben een nostalgische look en maken het geheel af!

16 09 2014
Cottage badkamer: de perfecte combinatie van finesse en stijl
Ga naar de catalogus