Een landelijke badkamer: sfeervol, karakteristiek en comfortabel

Op zoek naar een badkamer met karakter die een optimaal comfort biedt? Een landelijke badkamer heeft het allemaal in zich en voegt bovendien een vleugje nostalgie toe aan je woning. Landelijke badkamers blijven een vaste waarde en kunnen op heel wat fans rekenen. Ontdek hier waarom!

Vloer- en muurbekleding met ruwe materialen

Een landelijke badkamer heeft een robuuste uitstraling en dat komt ook terug in de vloer- en muurbekleding. Er worden dikwijls ruwe materialen gebruikt zoals beton. Keramische (of zelfs terracotta) tegels zijn populair en passen perfect binnen het landelijke concept. Voor de muurbekleding kun je natuursteentegels gebruiken, maar ook een volledig egaal en strak oppervlak is mogelijk.

Het belang van hout in een landelijke badkamer

Een warme sfeer is onmisbaar in een landelijke badkamer. Zo kun je er volledig tot rust komen en volop genieten. Om die gezelligheid te creëren, wordt doorgaans hout gebruikt. Houten badkamermeubels, een houten wastafel, een houten bankje of mand voor accessoires, … Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Er worden voornamelijk massieve houtsoorten (vooral eik is populair) gebruikt die de robuuste toets nog eens extra in de verf zetten. Hout staat voor eenvoud en wordt in verschillende uitvoeringen en tinten gebruikt. Bovendien compenseert het de eerder koele uitstraling van de vloer- en muurbekleding.

Het gebruik van beton en steen

Het landelijke aspect komt verder tot uiting in het gebruik van beton en steen. Zo past een betonnen badkuip goed in een landelijke badkamer. Als je over voldoende ruimte beschikt, kun je voor een vrijstaand bad kiezen. Ook natuurlijke materialen scoren trouwens goed. Een stenen (opbouw) waskom is altijd een voltreffer en zorgt voor een blikvanger in je badkamer.

Een landelijke badkamer: comfort boven alles

Een landelijke badkamer heeft een ziel en een bijzondere look. Maar dat betekent niet dat het comfort uit het oog wordt verloren. In het bad en/of de douche is het heerlijk tot rust komen, de badkamermeubels zijn functioneel en er wordt gebruikt gemaakt van fraai en gebruiksvriendelijk kraanwerk.

09 09 2014
Ga naar de catalogus