Gouden tips om een minimalistische badkamer in te richten

Less is more: dat is het motto van een minimalistische badkamer. Dit type badkamer wordt gekenmerkt door strakke lijnen, openheid en moderne materialen. Minimalistische badkamers zie je dan ook dikwijls terugkeren in woningen met een industriële stijl (zoals lofts). Minimalisme is een uitgesproken stijl die een duidelijke stempel drukt op je interieur. Het resultaat is bekoorlijk en spreekt tot de verbeelding!

Een minimalistische badkamer: de voornaamste kenmerken

Wie van modern en strak houdt, is zeker te vinden voor een minimalistische badkamer. De belangrijkste eigenschap van dit soort badkamer is ruimte, wat een rustige uitstraling en een ontspannend gevoel in de hand werkt. Verder vormen elegantie en klasse de rode draad doorheen een minimalistisch interieur:

  • Dikwijls wordt er gespeeld met het contrast tussen zwart en wit.
  • Grote zwarte tegels in combinatie met maagdelijk witte badkamermeubels.
  • Een stijlvol vrijstaand bad en een inloopdouche.
  • Open badkamer die bijvoorbeeld uitgeeft op de slaapkamer.

Comfort staat voorop

Minimalisme staat synoniem met soberheid, maar dat betekent helemaal niet dat je aan comfort inboet. Integendeel! In minimalistische badkamers wordt er daaraan net heel veel aandacht besteed. De inrichting, de meubels en het sanitair staan allemaal ten dienste van de gebruiker. Werkelijk alles wordt in het werk gesteld om zo veel mogelijk te genieten en tot rust te komen.

Een minimalistische badkamer: het belang van duurzaamheid

Een ander belangrijk aandachtspunt van een minimalistische badkamer is duurzaamheid. De gebruikte materialen, het kraanwerk en de badkamermeubels zijn allemaal van optimale kwaliteit. Dat komt ook tot uiting in de prijs, maar je krijgt er wel heel wat voor terug. Daarnaast worden de modernste technologieën gebruikt in bijvoorbeeld douche- en badkranen. Denk maar aan regendouches of cascadekranen. Ook energie- en waterzuinigheid vormen belangrijke aandachtspunten.
Tot slot blinken minimalistische badkamers uit in onderhoudsvriendelijkheid. Een extra troef die je heel wat werk en tijd bespaart en je zo extra tijd geeft om volop te genieten!

05 09 2014
minimalistische badkamer
Ga naar de catalogus