De charme van een inbouw douchekraan

Heb je een hedendaagse badkamer? Dan is een inbouw douchekraan iets voor jou. We zien ze steeds meer opduiken in moderne badkamers. Inbouw douchekranen geven je douche een extra toets en zijn een lust voor het oog. Ze worden in de muur ingebouwd waardoor de leidingen niet zichtbaar zijn. Het resultaat is een strak geheel met een aparte uitstraling.

Thermostatische inbouw douchekraan

Als je een inbouw douchekraan kiest, is niet alleen het esthetische aspect van belang. Je moet ook rekening houden met het waterverbruik. Tegenwoordig besteden de fabrikanten steeds meer aandacht aan ecologie en er zijn tal van waterbesparende douchekranen verkrijgbaar. Kies daarom voor een thermostatische inbouw douchekraan. Je stelt de gewenste temperatuur gewoon in en het water wordt meteen warm genoeg. Zo verspil je geen water, wat je ook op de factuur van je leverancier merkt.

Duurzame douchekranen

Een andere doorslaggevende factor is de degelijkheid van je inbouw douchekraan. Douchekranen worden ontzettend veel gebruikt en moeten tegen een stootje kunnen. Kies een douchekraan die lang meegaat en ga voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Anders word je binnen de kortste keren met extra kosten geconfronteerd en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Inbouw douchekraan plaatsen

Het plaatsen van een inbouw douchekraan laat je best over aan een specialist. Aangezien het kraanwerk voor het grootste gedeelte in de muur is ingebouwd, is het een complexe klus. De leidingen moeten perfect geïnstalleerd worden. Een lek achter je badkamerwand kan je immers missen als kiespijn.

Douchekraan onderhouden

Zodra de douchekraan geplaatst is, kan je er volop van genieten. Niets zo zalig als een deugddoende douche na een lange werkdag of na het sporten. Wil je dat je douchekraan zo lang mogelijk meegaat? Dan is het belangrijk om ze op de juiste manier te onderhouden. Spoel de inbouw douchekraan na elke douchebeurt af met water en gebruik een doek om ze te drogen. Daarnaast is het ook belangrijk om ze regelmatig te laten ontkalken. Tenzij je een ervaren doe-het-zelver bent, laat je die klus best over aan een expert.

15 08 2014
inbouw douchekraan
Ga naar de catalogus