Een hoekbad kopen: de ruimte optimaal benutten

Is je badkamer aan de kleine kant, maar wil je toch van een bad kunnen genieten? Dan is een hoekbad de ideale oplossing. Hoekbaden zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen en uitvoeringen en  zien er even fraai uit als ligbaden. Als je een hoekbad wil kopen, moet je met een aantal factoren rekening houden. Wij zetten de voornaamste op een rijtje.

Ruimte optimaal benutten

Woningen worden almaar compacter, zeker in de stad. En dat geldt ook voor badkamers. Je moet op een verstandige manier omspringen met het concept ‘ruimte’ als je alle comfort en gebruiksgemak wil behouden. Een hoekbad voldoet aan bovengenoemde criteria en biedt het perfecte alternatief om ruimte in je badkamer te besparen. Op die manier heb je genoeg plaats om een wastafel, een toilet en de nodige badkamermeubels te plaatsen.

De mogelijkheden van een hoekbad

Een hoekbad kopen doe je niet zomaar. Afhankelijk van je budget, de inrichting van je badkamer en de beschikbare ruimte kies je een exemplaar dat aan je wensen beantwoordt. Wat zijn de mogelijkheden?

  • Een hoekbad met zitgedeelte
  • Een rechthoekig of vierkant hoekbad met één schuine zijde
  • Een hoekbad met douchegedeelte en douchescherm


Hoekbaden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en stijlen. Ze zijn afgestemd op de functionaliteit in je badkamer en hebben een stijlvolle uitstraling.

Een duurzaam hoekbad kopen

Net zoals bij andere soorten baden, worden er verschillende materialen gebruikt. De producenten van hoekbaden focussen meer en meer op duurzaamheid. Baden worden veel gebruikt, moeten tegen een stootje kunnen en lang meegaan. Acryl is een materiaal dat erg populair is en een optimale prijs-kwaliteitverhouding biedt. Niet verwonderlijk, als je weet dat het comfortabel, onderhoudsvriendelijk en degelijk is. Plaatstaal wordt met een beschermende laag bedekt en is ook heel degelijk. Gietijzer wordt is dan weer een heel massief en slijtvast materiaal. 

Een hoekbad heeft zeker z’n plaats in hedendaagse badkamers. Het koppelt comfort aan gebruiksgemak en is daarom heel populair.

25 07 2014
hoekbad kopen
Ga naar de catalogus