Een klassiek badmeubel: evergreen bij uitstek

Klassieke badmeubels hebben een authentieke uitstraling en voeren je mee naar de 18de en 19de eeuw. Ze komen volledig tot hun recht in klassieke badkamers, maar passen verrassend genoeg ook bij andere types badkamers (zoals design, modern en retro). Een klassiek badmeubel is een echte evergreen die je badkamer stijlvol maakt en naar een hoger niveau tilt.   

Klassiek badmeubel: échte blikvanger

Een klassiek badmeubel bestaat meestal uit hout in combinatie met marmer (of graniet). Het heeft een karaktervolle uitstraling en is een echte eyecatcher. Je kan kiezen voor een ‘uitbundige’ uitvoering met veel tierlantijntjes of een soberder badmeubel dat discreet aanwezig is. Bij een klassiek badkamermeubel hoort ook een badkamerspiegel in dezelfde stijl. Ze passen niet alleen naadloos bij elkaar, maar versterken elkaar ook.

Klassieke uitstraling met moderne toets

Een klassiek badmeubel is niet alleen populair bij mensen die van authentiek of landelijk houden. Traditionele badkamermeubels worden ook met andere stijlen gemixt. Als je aan een moderne of design badkamer een klassieke toets toevoegt, ontstaat er een verrassend en bijzonder geheel.

Een klassieke badkamer inrichten: extra tips

Een klassieke badkamer inrichten doe je uiteraard niet alleen met badmeubels. Met onderstaande tips wordt je badkamer op-en-top klassiek:

  • Een toilet van weleer met een verchroomde verticale leiding en een spoelbak die je hoog tegen de muur bevestigt.
  • Wie klassiek zegt, zegt porselein: dit materiaal is een vaste waarde in een klassieke badkamer.
  • Een vrijstaand bad op pootjes: straalt één en al traditie en authenticiteit uit.
  • Houten vloer: parket kan perfect in een badkamer op voorwaarde dat je het op de juiste manier behandelt en onderhoudt.
  • Geen alledaagse banale plafondlamp maar een echte majestueuze luster die meteen in het oog springt.

Klassiek betekent trouwens allerminst ouderwets of gedateerd. Een klassiek badmeubel houdt moeiteloos stand tussen badkamermeubels in andere stijlen. Ben je een liefhebber van klasse en tijdloosheid? Dan is een klassiek badmeubel je op het lijf geschreven.

05 08 2014
Met een klassiek badmeubel zorg je voor extra warmte in je badkamer.
Ga naar de catalogus