Badkamers kopen: de voornaamste aandachtspunten op een rijtje

Ben je met een renovatie- of nieuwbouwproject bezig? Dan staat een nieuwe badkamer ongetwijfeld ook op de planning. Een badkamer is een hele investering die jarenlang moet meegaan. Wil je niet met onaangename verrassingen of onvoorziene kosten geconfronteerd worden? Dan hou je vanaf het begin maar beter rekening met een aantal zaken. Wij zetten de voornaamste op een rijtje.  

Badkamers kopen: het belang van een planning

Heb je een grote of kleine badkamer? Hoe pak je de inrichting aan? Waar komt het bad en/of inloopdouche? Het zijn allemaal vragen die je vooraf moet beantwoorden. Zet een schets op papier, maak een duidelijke planning en volg de werkzaamheden van nabij op. Budgetteer ook alles vooraf zodat je niet met extra kosten opgezadeld wordt.

Badkamermeubels: stijlvol en praktisch

Een badkamer kopen omvat heel wat facetten. Een van de belangrijkste fases is de keuze van de badkamermeubels. Ben je te vinden voor landelijk, modern of design? Je moet natuurlijk badkamermeubels kiezen die bij je favoriete stijl passen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, vormen en kleuren en geven je badkamer extra uitstraling. Deze meubels zie je dikwijls terugkeren:

  • Een kolomkast: elegant en praktisch
  • Een spiegelkast: handig om allerlei accessoires in op te bergen
  • Een kast onder de wastafel: om de ruimte optimaal te benutten

Bad en douche: de blikvangers

Een moderne badkamer is een echt wellness-oord. Na een lange werkdag of tijdens het weekend is het heerlijk genieten van een deugddoend bad of douche. Baden zijn nog altijd een vaste waarde, maar inloopdouches zijn ook heel populair. Heb je een grote badkamer? Kies dan een vrijstaand bad (op pootjes). Zie je het nog groter? Trek dan volop de wellness-kaart en opteer voor een jacuzzi of bubbelbad.

Badkamers kopen: extra accessoires

Je merkt aan de details of een badkamer perfect is ingericht. Een mooie wc-rolhouder, toiletborstel, wc-mat, een stijlvol vuilbakje en handdoekrek, een elegante zeephouder en bekerhouder. Het lijken op het eerste gezicht details, maar deze badkameraccessoires hebben een grote impact op het comfort, de gebruiksvriendelijkheid en de look van je badkamer!

22 07 2014
Eén van onze badkamers kopen? Ontdek hier waarmee je rekening moet houden.
Ga naar de catalogus