Een wc-bril kopen: waarop moet je letten?

Met z’n allen spenderen we dagelijks heel wat tijd op het toilet. Comfort is dan ook van groot belang als je naar de wc gaat. Je moet in alle rust je behoefte kunnen doen. Een wc-bril moet zacht, maar ook degelijk zijn. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje. Ontdek ze hier!

Wc-bezoek in steile opmars

Heel wat mensen beschouwen een toiletbezoek als een echt ontspanningsmoment. Ze lezen een magazine, een krant of een boek. Met de opkomst van de smartphones is de tijd die we op de wc doorbrengen nog meer gestegen. We surfen online, bekijken filmpjes, checken Facebook en Twitter en versturen zelfs e-mails. Dat verklaart ook waarom de tijd die we in de wc doorbrengen alleen maar stijgt. Gemiddeld spenderen we ongeveer 50 minuten per week op het toilet. De wc-stops van mannen zijn heel wat korter dan die van vrouwen. Mannen klokken af op een gemiddelde van 31 seconden, terwijl vrouwen er meer hun tijd voor nemen en aan 140 seconden komen.

Wc-bril kopen: klassiek, modern of retro?

Een wc-bril kopen begint bij de stijlkeuze. Net zoals toiletten, zijn wc-brillen verkrijgbaar in verschillende stijlen. Heb je een klassiek, modern, landelijk of retro interieur? Een bijpassende toiletbril vinden is geen probleem. 

Het belang van het materiaal

Bij de keuze van een wc-bril moet je ook rekening houden met het materiaal. De belangrijkste materialen zijn MDF, polyester en kunststof. Ook (massief) hout behoort tot de mogelijkheden. Het is vooral populair bij mensen die van een natuurlijke en karakteristieke look houden. Bovendien biedt het een warm en comfortabel gevoel.

15 07 2014
wc-bril kopen
Ga naar de catalogus