Badkamermeubilair kiezen: hiermee moet je rekening houden

Sta je op het punt om je badkamer in te richten? Dan staat het badkamermeubilair ongetwijfeld bovenaan je agenda. Badkamermeubels bepalen in grote mate de look van je badkamer en moeten daarnaast duurzaam en comfortabel zijn. Wij zetten de voornaamste aandachtspunten op een rijtje en maken je wegwijs in het meubellandschap!

Benut de badkamerruimte optimaal

Doorgaans is een badkamer beperkt in ruimte. Om die ruimte optimaal te benutten, moet je vooraf goed nadenken over de inrichting. De afmetingen en plaatsing van het badkamermeubilairzijn hierbij cruciaal. Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Gebruik je de badkamer met meerdere personen op hetzelfde moment? Waar bevindt zich het raam en hoe is de lichtinval? Het zijn allemaal vragen die een impact hebben op de inrichting én de keuze van de badkamermeubels.

Badkamermeubilair: het belang van het formaat

In de handel is er standaard badkamermeubilair verkrijgbaar, maar de meeste mensen laten de meubels op maat maken. Een uitstekend idee, omdat je zo volledig je eigen zin kan doen en de meubels modulair kan samenstellen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van je badkamermeubilair:

  • Wastafel of lavabo
  • Wastafelblad
  • Opbergkast onder de wastafel
  • (Kolom)kast

De eerste drie onderdelen worden meestal in één stuk geplaatst en de badkamerspiegel bevindt zich erboven. Je kan ook voor een spiegelkast kiezen waarin je kleine spullen en accessoires kwijt kan.

Badkamermeubilair in allerlei materialen

Het materiaal van je badkamermeubilair heeft een impact op de uitstraling van je badkamer. Ga je voor een klassiek, landelijk, hedendaags of retro interieur? Je keuze heeft namelijk een invloed op het materiaal van je badkamermeubels. Daarnaast is het ook belangrijk om voor een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal te kiezen. Zo ben je er zeker van dat het lang meegaat en dat je er weinig onderhoud aan hebt. Welk materialen zijn er verkrijgbaar? MDF en spaanplaat zijn enkele populaire en degelijke materialen. Daarnaast is hout in trek bij mensen die van karakter en authenticiteit houden.

Voor de inrichting van je badkamer doe je best een beroep op een specialist. Ervaring en knowhow zijn goud waard en zorgen ervoor dat je badkamer er fraai uitziet én op-en-top functioneel is. 

11 07 2014
badkamermeubilair
Ga naar de catalogus