Een inloopdouche kopen? De pro’s en contra’s op een rijtje

Een inloopdouche is zonder twijfel één van de grootste trends in badkamerland. Dit type douche is erg aangenaam en past in elke badkamer. We mogen dus verwachten dat inloopdouches geen kortstondige hype zijn, maar een vaste waarde op vlak van badkamerinrichting. Wil je graag een inloopdouche kopen, maar ben je er niet zeker van of het wel iets voor jou is? Geen nood: wij zetten alle pro’s en contra’s op een rijtje. Zo kan jij rustig en goed geïnformeerd beslissen om al dan niet een inloopdouche te kopen. 

De voordelen: waarom je zeker een inloopdouche moet kopen

  • Een inloopdouche heeft geen randen. Dat is erg gemakkelijk en veilig, je kan er immers niet over struikelen. Zeker voor kleine kinderen en ouderen is dit een enorm voordeel. Ook rolstoelgebruikers kunnen gewoon de douche in.
  • Terwijl douchebakken vaak bepaalde vaste afmetingen hebben, kan je bij een inloopdouche alle afmetingen volledig vrij kiezen. Er zijn helemaal geen beperkingen. Zo kan een grote inloopdouche bijvoorbeeld handig zijn om de kinderen te douchen, omdat je er zelf mee in kan.
  • Een inloopdouche kopen doe je vaak niet alleen uit praktische, maar ook uit esthetische overwegingen. Een inloopdouche is immers een prachtige eyecatcher in een moderne badkamer en tilt zo de hele ruimte naar een hoger niveau.

Een inloopdouche kopen: hierover moet je grondig nadenken

 

  • Een inloopdouche neemt meer ruimte in beslag dan een klassieke douche en is daarom minder geschikt voor heel kleine badkamers.
  • Volgens sommigen is een inloopdouche minder gemakkelijk te onderhouden omdat het vuil zich kan vastzetten tussen de voegen van de tegels. Anderen vinden dit type douche dan weer gemakkelijker schoon te maken, omdat er minder hoekjes en kantjes zijn.
  • De afvoerbuis van de douche moet onder de vloer geplaatst kunnen worden. Dit is soms een probleem bij renovaties. Als dit niet kan moet je de douche ophogen, maar dan is het geen echte inloopdouche meer. De badkamer volledig ophogen kan ook, maar is prijzig.
  • De sifon moet een erg hoog debiet hebben omdat er in een inloopdouche geen water kan blijven staan.
  • Als je al een afgewerkte vloer hebt in de badkamer, zal je moeten afbreken om een inloopdouche te plaatsen.
  • Sommige mensen vinden dat je sneller kan uitglijden in een inloopdouche. Door de juiste antisliptegels te kiezen kan je dit probleem grotendeels oplossen.
  • De inloopdouche is niet gesloten, waardoor de temperatuur er hetzelfde is als in de badkamer. Soms kan dit als eerder fris ervaren worden. Het voordeel is dan weer dat er geen temperatuurverschil is wanneer je uit de douche stapt. 

 

13 06 2014
Een inloopdouche kopen: de pro’s en contra’s
Ga naar de catalogus