Een glazen douchewand? De verschillende mogelijkheden op een rijtje

Een glazen douchewand tilt je badkamer naar een hoger niveau. Glas zorgt voor stijl en elegantie en heeft een verruimend effect. Als je glazen douchewanden kiest, moet je wel rekening houden met het soort beglazing. Schoonheid is belangrijk, maar veiligheid evenzeer. Wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

Veiligheid voor alles

Veiligheid is de belangrijkste parameter bij het kiezen van glazen douchewanden. Het zal je maar overkomen dat je een glazen douchewand verkeerd raakt en die in stukjes uit elkaar valt …
Om geen risico’s te lopen, wordt gewoon glas uit douches geweerd. Alle fabrikanten maken tegenwoordig gebruik van veiligheidsglas.

Glazen douchewand op maat

Als je douchewanden op maat laat maken, vraag je het best wel om veiligheidsglas. Zo herleid je het risico op blessures tot nul. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen:

  • Helder of transparant glas
  • Mat glas
  • Gezandstraald glas (volledig of deels gematteerd).

Heb je een kleine badkamer? Gebruik dan zeker helder glas om het ruimtelijk gevoel te bevorderen.

Glazen douchewand onderhouden

Een glazen wand past bij elk type douche. Een douchecabine, een inloopdouche, een bad-douchecombinatie, … Glas zorgt altijd voor een elegante toets en laat je badkamer schitteren. 
Het is wel belangrijk om glazen douchewanden op de juiste manier te onderhouden. Anders ontstaat er kalkaanslag en zal de beglazing haar glans snel verliezen. Spoel de wand na elke douchebeurt met water af en gebruik daarna een droge doek.

Je kan ook voor een antikalk-douchewand opteren. Die is voorzien van een coating die voorkomt dat het vuil en de kalk zich op het glas vasthechten.

08 07 2014
glazen douchewand
Ga naar de catalogus