Een badkamerkraan kopen? Hiermee moet je rekening houden

Wil je een badkamerkraan kopen? Dan mag je niet over een nacht ijs gaan. Er zijn een aantal factoren die een doorslaggevende impact hebben op de kwaliteit en de uitstraling van je kraan. Het design, de uitvoering, de duurzaamheid, … Wij zetten op een rijtje waarmee je allemaal rekening moet houden.

Welk type badkamerkraan kopen?

Een badkamerkraan kopen begint bij het kiezen van het juiste model. Je hebt de keuze uit een een- of tweegreepsmengkraan. Doorgaans kiezen mensen voor het eerste type waarbij je zowel de temperatuur als de kracht van de waterstraal met één hendel bedient. Tweegreepsmengkranen zijn eerder uitzonderlijk, maar tref je nog wel aan in badkamers met een retro look. Daarnaast moet je kiezen of je het kraanwerk al dan niet in de muur inbouwt. Vooral bij douches zijn inbouwkranen populair.

Thermostatische kranen

Thermostatische kranen zijn niet meer weg te denken uit een hedendaagse badkamer. Vooraleer je de kraan opendraait, stel je de temperatuur in. Zo bereikt het water vrijwel meteen de gewenste temperatuur zonder dat je handmatig moet zoeken. Resultaat? Je verbruikt minder water en verliest geen kostbare tijd. Thermostatische kranen zijn comfortabel en energiebesparend. Bovendien zijn ze uitgerust met een veiligheidsslot zodat kinderhandjes zich niet kunnen verbranden.

Badkamerkraan kopen: welk materiaal kiezen?

Het materiaal van een badkamerkraan heeft niet alleen een grote invloed op de uitstraling. Ook de kwaliteit van de kraan hangt er voor een groot stuk van af. De meeste mensen kiezen voor verchroomde badkamerkranen die in ieder type badkamer passen en je gemakkelijk kunt combineren met allerlei badkamermeubels. Daarnaast zijn er ook kranen van inox of roestvrij staal verkrijgbaar. Fabrikanten dragen technologie hoog in het vaandel. De meeste badkamerkranen zijn  dan ook voorzien van de modernste technologie.

Hoe lang gaat een badkamerkraan mee?

De duurzaamheid van een badkamerkraan hangt af van de kwaliteit. Maar je kan zelf ook een handje helpen door de kraan op de juiste manier te onderhouden.

  • Om kalkaanslag te voorkomen, kan je de kraan na gebruik meteen met een droge doek afdrogen.
  • Als je vlekken wilt verwijderen, gebruik je een zacht schoonmaakproduct (vergeet niet goed na te spoelen).
  • Gebruik onder geen beding bijtende reinigingsmiddelen.

Als er toch kalkaanslag optreedt (bijvoorbeeld in de douchekop), kan je altijd een waterverzachter gebruiken. Is de kalkaanslag niet te stoppen? Gebruik dan een ontkalkingsproduct!

10 06 2014
badkamerkraan kopen
Ga naar de catalogus