Uitgebreid en zuinig douchen dankzij een waterbesparende douchekop

Wil je uitgebreid douchen zonder al te veel water te verbruiken? Dat kan dankzij een waterbesparende douchekop. Je boet niet in aan comfort en kan heerlijk blijven genieten van een deugddoende douche, maar het waterverbruik wordt drastisch ingeperkt. Het beste van twee werelden, kortom!

Douches verslinden water

Samen met toiletten prijken douches aan de top van het klassement ‘waterverslinders’. Net zoals bij wc’s ontwikkelen fabrikanten producten die het waterverbruik van douches beperken. Toiletten met een spaarknop zijn tegenwoordig de standaard. Als je voor een douche kiest, is een waterbesparende douchekop al lang geen uitzondering meer. Je ziet het niet alleen op de factuur van je waterleverancier. Ook het milieu heeft er alleen maar baat bij.

Hoe werkt een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop is een sterk staaltje technologisch vernuft. Het verkleint de doorstroming van water en voegt lucht aan het water toe. De douche-ervaring blijft dezelfde en je merkt er eigenlijk niets van. Maar het scheelt wel een flinke slok op een borrel voor het waterverbruik.
Het is overigens een misvatting dat grote douchekoppen veel meer water verbruiken. Ook zij maken gebruik van de modernste technieken en zijn allesbehalve waterverspillend.

Wat brengt het op?

Een ‘klassieke’ douchekop levert ongeveer 10 liter water per minuut. Een waterbesparende douchekop is goed voor ongeveer 7,5 liter water per minuut. Als je de zuinige variant kiest, bespaar je dus zo’n 25% op het waterverbruik. En daarbij moet je ook nog eens de energiekosten tellen voor het verwarmen van het water. Gemiddeld bespaart een gezin van vier ongeveer 80 euro per jaar dankzij een waterbesparende douchekop.

Waterbesparende douchekop: design en duurzaamheid

De meeste douchekoppen zien er tegenwoordig elegant en aantrekkelijk uit. Denk maar aan de grote douchekoppen van bijvoorbeeld regendouches. Het design is belangrijk en moet passen binnen het concept van je badkamer. Maar minstens even belangrijk is de duurzaamheid. Als je de rekensom van hierboven maakt, hoeft het geen betoog dat je een douchekop moet kiezen die zo lang mogelijk meegaat. Het heeft geen zin om een model te kiezen dat het na een paar jaar begeeft, want dan krijg je weer te maken met kosten voor de aankoop.

06 06 2014
waterbesparende douchekop
Ga naar de catalogus