Veiligheid voor alles dankzij kindvriendelijke badkamerkranen

Voor gezinnen met kinderen is een kindvriendelijke badkamer geen overbodige luxe. Heet water en allerlei badkameraccessoires kunnen heel wat leed veroorzaken. Kinderhandjes zijn snel verbrand en een valpartij kan altijd gebeuren. Kindvriendelijke badkamerkranen vormen een belangrijk onderdeel van een kindvriendelijke badkamer. In dit artikel kom je er alles over te weten.

Badkamerkranen met veiligheidsknop

Kleine kinderen worden aangetrokken door kranen. Ze vinden het ontzettend leuk om ermee te spelen en ze open en dicht te draaien. Maar spelen met water houdt ook risico’s in. Als de temperatuur van het water te hoog wordt, kan je je lelijk verbranden. Bovendien is een kinderhuid heel gevoelig. De oplossing hiervoor zijn badkamerkranen met een veiligheidsknop. Je kan de maximum temperatuur van het water instellen en zo blijven je kinderen gespaard van verbrande handjes.

Temperatuur van het kraanwerk

Niet alleen aan het water kan een kind zich verbranden. Ook het kraanwerk kan heel heet worden en voor brandwonden zorgen. Ook daaraan wordt dankzij de moderne technologie tegemoet gekomen. Kies een kraan met een ingebouwd systeem dat ervoor zorgt dat de buitenkant van de kraan nooit warmer wordt dan de ingestelde temperatuur.

Ergonomische badkamerkranen

Als je kinderen wat groter worden, moeten ze badkamerkranen natuurlijk kunnen gebruiken. Het is belangrijk dat ze de kranen gemakkelijk en soepel kunnen bedienen. Eengreepskranen zijn in dit geval een voor de hand liggende oplossing.

Besteed verder ook aandacht aan het waterverbruik. Als je waterbesparende badkamerkranen installeert, worden je kinderen er van kindsbeen mee vertrouwd. En daar zullen ze later alleen maar de vruchten van plukken.

Kindvriendelijke badkamer inrichten

Wat kan je verder nog doen om een kindvriendelijke badkamer in te richten? Met een aantal eenvoudige ingrepen kom je al een heel eind:

  • Berg alles veilig op in badkamerkasten.
  • Voorzie een antislipmat in de douche om glijpartijen te voorkomen.
  • Gebruik leuke kleuren en motiefjes om de boel op te vrolijken.
17 06 2014
badkamerkranen
Ga naar de catalogus