Een vleugje nostalgie in je badkamer dankzij klassieke kranen

Een vrijstaand bad op pootjes, het gebruik van porselein, robuust hout voor de badkamermeubels, … Veel mensen zijn nog altijd te vinden voor een badkamer in de klassieke stijl. Dit type badkamers spreekt tot de verbeelding en roept een bijzondere sfeer op. Bij een klassieke badkamer horen ook klassieke kranen. Waaraan moeten ze voldoen en waarmee moet je rekening houden? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Authentieke look

Een klassieke badkamer heeft een uitgesproken karakter, wat maakt dat je er vóór of tegen bent. Je interieur draagt een duidelijke en onuitwisbare stempel. Klassieke badkamers hebben een authentieke look en stralen klasse uit. Klassiek is dus helemaal geen synoniem van oud of gedateerd. Integendeel, er worden de meest moderne materialen en technologieën gebruikt.

Klassieke badkamers: sfeer, warmte en romantiek

Klassieke badkamers zijn vooral populair bij mensen die houden van de landelijke stijl. Je treft ze dan ook vooral aan in woningen op het platteland. Sfeer, warmte en ook romantiek: drie begrippen die dikwijls met ‘klassiek’ geassocieerd worden. Een klassieke badkamer (soms ook wel eens ‘Engelse’ stijl genoemd) straalt ook rust uit. Je kan er naar hartenlust genietenen de dagelijkse stress achter je laten.

Klassieke kranen: op-en-top elegantie

Klassieke kranen worden gekenmerkt door een bijzondere vormgeving en het gebruik van aparte materialen. Porselein zie je dikwijls terugkomen, net zoals elegante uitlopen en verchroomde kranen. Het spreekt voor zich dat klassieke of nostalgische kranen hun plaats hebben in klassieke badkamers. Als je de juiste keuze maakt, til je je badkamer naar een hoger niveau. Door het uitgesproken karakter, kan je natuurlijk ook uit de bocht gaan wat je badkamerinterieur geen goed doet.

Roep de sfeer van vroeger op met klassieke badkamerkranen

Klassieke badkamerkranen zijn vooral verkrijgbaar met draaiknoppen en niet met hendels. Zo komt de sfeer van vroeger nog beter naar voor. Ze hebben doorgaans ronde en uitbundige vormen die de typerende look bepalen. In combinatie met de juiste badkamermeubels en een stijlvol bad komen de kranen nog beter tot hun recht.       

Voor klassieke kranen worden de meest geavanceerde technologieën gebruikt. Het zijn degelijke kranen waarvan je lang geniet. Tegenwoordig kan je niet om het duurzame aspect heen. Klassieke badkamerkranen vormen daarop geen uitzondering. Net zoals andere kranen, verbruiken ze weinig water.

18 04 2014
klassieke kranen
Ga naar de catalogus