Je badkamer opvrolijken? Kies de juiste badkamerkleuren

Een mooi ingerichte badkamer kan niet zonder de juiste kleuren. Badkamerkleuren hebben niet alleen een impact op de look van de ruimte, ze doen ook iets met je gemoed. Badkamers worden meer en meer wellness-oorden en daarom zijn rustgevende kleuren erg populair. Wil je er een actieve ruimte van maken? Dan kan je fellere kleuren gebruiken.

Badkamerinrichting volgens de allerlaatste trends

Vroeger waren badkamers klinische, witte ruimten. Er werd bij de inrichting alleen met het functionele aspect rekening gehouden. Die tijd ligt gelukkig achter ons. De badkamerinrichting volgt de interieurtrends: stijlvolle materialen, mooie meubels, kleurgebruik, … Het wordt hoe langer hoe belangrijker.

Badkamerkleuren: kom tot rust dankzij warme tinten

Door de juiste badkamerkleuren te kiezen, creëer je een bepaalde sfeer in je badkamer. Grosso modo heb je twee opties:

  • Warme tinten zorgen voor een relaxerende sfeer.
  • Een actieve ruimte verkrijg je dankzij felle kleuren en grotere contrasten.

Om te ontstressen en volledig tot rust te komen, kies je dus best de eerste opties. Spendeer je weinig tijd in je badkamer? Ga dan voor felle badkamerkleuren.

Een kleuraccent doet wonderen

Ben je geen fan van kleuren en hou je het liever sober en strak? Kies dan voor een overwegend witte ruimte, maar overdrijf niet. Het is altijd een goed idee om hier en daar een kleuraccent aan te brengen om de ruimte op te vrolijken en meer stijl te geven. Ook het gebruik van materialen heeft een impact op de uitstraling van je badkamer. Als je bijvoorbeeld hout met de juiste kleur combineert, verkrijg je een prachtig resultaat!

Lichte tinten en pastelkleuren

Ben je trendgevoelig en wil je je badkamer een extra toets geven? Kies dan voor zachte en lichte tinten. Vooral lichtblauwe en lichtgroene kleuren doen het anno 2014 heel goed. Het zijn badkamerkleuren die rust brengen en van de ruimte een harmonieuze plek maken. Daarnaast worden ook pastelkleuren meer en meer populair.

Hou wel altijd de stijl van je woning in het achterhoofd. Het heeft geen zin om hippe en felle badkamerkleuren te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een landelijke woning hebt.

15 04 2014
badkamerkleuren
Ga naar de catalogus