Badkamerkranen: de verschillende soorten op een rijtje

Badkamerkranen vind je in allerlei soorten, formaten en uitvoeringen. Het zijn echte blikvangers die mee de look van je badkamer bepalen. We zetten de verschillende opties op een rijtje en maken je wegwijs in de kranenterminologie!

Badkamerkranen en gebruiksgemak

Gebruiksgemak is een belangrijk aandachtspunt bij de keuze van een badkamerkraan. Je kan kiezen uit twee uitvoeringen:

  • Eengreepsmengkraan: bedien je met één hand.
  • Tweegreepsmengkraan: hebben een aparte hendel voor koud en warm water.

Een eengreepsmengkraan is efficiënter en werkt sneller. De meeste mensen opteren voor dit model, ook omdat de bediening gemakkelijker is.

Elegantie en functionaliteit

De look van een badkamerkraan is uiteraard ook essentieel. Badkamerkranen moeten een lust zijn voor het oog. De manier van monteren is hierbij van doorslaggevend belang. Ook hier heb je de keuze uit twee opties:

  • Opbouwbadkamerkraan: wordt op de wastafel gemonteerd (nog altijd het meest populair). 
  • Wandkraan: de kraan en de leidingen worden in de muur verwerkt. Staat garant voor een extra elegante look!

Kies het juiste materiaal voor je badkamerkraan

Voor het esthetische aspect is het gebruikte materiaal ook erg belangrijk. Ieder materiaal heeft typische eigenschappen en een bijhorende look. Verchroomde badkamerkranen komen nog altijd heel veel voor. Ze hebben iets tijdloos en passen bij allerlei stijlen. Daarnaast heb je ook de keuze uit inox of roestvrij staal. Zorg ervoor dat je een materiaal kiest dat bij je persoonlijke smaak en de stijl van je badkamer past.

Waterbesparende badkamerkranen

Water besparen is een heet hangijzer binnen de sanitaire wereld. Dat beseffen de klanten, maar zeker ook de fabrikanten. Waterbesparende kranen zijn niet meer weg te denken uit moderne badkamers. Het scheelt een aanzienlijke stuk op je waterfactuur zonder het comfort of gebruiksgemak in het gedrang te brengen!

Degelijk en onderhoudsvriendelijk

Badkamerkranen worden veel gebruikt en moeten regelmatig gepoetst worden. Kies een model met een stevig kraanlichaam dat je gemakkelijk proper kan maken!

08 04 2014
Badkamerkranen: de verschillende soorten op een rijtje
Ga naar de catalogus