Een bad kopen? Ontdek onze gouden tips

De kans is groot dat je ogen automatisch richting het bad draaien wanneer je een badkamer betreedt. Een bad ziet er elegant uit en bepaalt voor een groot stuk de look van je badkamer. Bovendien is het heerlijk genieten wanneer je je onderdompelt in een heerlijk warm bad. Wil je een bad kopen? Dan moet je met een aantal factoren rekening houden. Wij zetten ze op een rijtje.

Verschillende soorten baden

Een bad kopen begint bij het kiezen van het juiste type. De grootte van je badkamer speelt hier een heel belangrijke rol. Hoe groter je badkamer, hoe meer mogelijkheden. Wat zijn de belangrijkste types die op de markt verkrijgbaar zijn?

  • Hoekbad: ideaal voor een kleine badkamer. Heeft meestal een standaard uitvoering.
  • Ligbad: komt voor in de meeste badkamers. Comfortabel en stijlvol.
  • Vrijstaand bad: ideaal voor grotere badkamers. Heeft een luxueuze en dikwijls strakke uitstraling.
  • Zitbad: wordt nog weinig gebruikt. Ideaal voor mensen met een heel compacte badkamer.

Een bad kopen: kies het juiste materiaal

Naast het type bad, is ook de keuze van het materiaal een belangrijk aandachtspunt. De meest gebruikte materialen zijn:

  • Geëmailleerd plaatstaal
  • Acryl
  • Gietijzer

Ieder materiaal heeft specifieke eigenschappen en een eigen look. Kies een bad dat duurzaam is en tegen een stootje kan. Zo hoef je niet om de haverklap een nieuw exemplaar te kopen. Een ander belangrijk criterium is onderhoudsvriendelijkheid. Niemand vindt het leuk om na een deugddoend bad urenlang te moeten schrobben.

Luxueuze uitvoeringen

Baden zijn in verscheidene formaten verkrijgbaar: ovalen, rond, vierkant, … Een bad kopen biedt heel wat mogelijkheden, ook op het gebied van luxe. Comfort is een belangrijk aspect bij alle baden, maar je kan nog een stapje verder gaan. Wat dacht je van een bad met armsteunen of een duobad om gezellig met z’n tweetjes te genieten? De liefhebbers kunnen ook een stukje wellness in de badkamer halen en een bad kopen met spa- of whirlpoolfunctie.

04 04 2014
bad kopen
Ga naar de catalogus