Design douchekranen geven je badkamer extra uitstraling

Wil je je douche en bij uitbreiding je badkamer naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor een design douchekraan. Design douchekranen vormen echte blikvangers. Ze zijn bovendien in verschillende uitvoeringen en formaten verkrijgbaar. Waarmee moet je rekening houden bij de keuze van een design douchekraan? We zetten de voornaamste aandachtspunten op een rijtje!   

Thermostatische douchekranen

Net zoals bij een badkraan, kan je ook in de douche voor een thermostatisch model kiezen. Thermostatische douchekranen verbruiken heel wat minder water dan klassieke kranen. Je stelt de temperatuur in en het water wordt meteen warm genoeg. Geen gedoe dus met het eindeloos bedienen van de warm- en koudwaterhendel. Wil je nog een stap verder gaan? Kies dan voor een thermostatische kraan met een digitaal scherm. Daarmee kan je de temperatuur van het water tot op de komma precies afstellen.

Inbouw of opbouw douchekraan

Douchekranen zijn bepalend voor de look van je douche. Denk dus vooraf goed na over welke uitvoering je in huis haalt.

  • Opbouw douchekraan: het volledige kraanwerk is aan de muur bevestigd en de douche wordt met een stang op de wand geplaatst.
  • Inbouw douchekraan: je ziet alleen de douchekop en de grepen van de kraan. Al de rest is in de muur verwerkt. 

Opbouw douchekranen worden het meest gebruikt, maar de inbouw modellen zien er eleganter uit.

De juiste douchekop

Douchekoppen waren vroeger louter functioneel, maar daar is al enige tijd verandering in gekomen. Ze zijn in verschillende (design) uitvoeringen verkrijgbaar. Strak, minimalistisch, rond, vierkant, ... Het is allemaal mogelijk. Om nog meer onder de douche te genieten, worden douchekoppen steeds groter. Iedereen kent ondertussen de heilzame werking van een regendouche wel.
De technologie staat niet stil en gelukkig wordt er door de fabrikanten ook flink geïnvesteerd in waterbesparende douchekoppen.

Handdouche of hoofddouche

Tot slot is het ook belangrijk om een keuze te maken tussen een hand- en hoofddouche. Een handdouche bevestig je aan een glijstang en kan je gemakkelijk in hoogte regelen. Hij is ook heel handig om het bad uit te spoelen. Een hoofddouche wordt dan weer aan het plafond of de muur bevestigd en kan je er niet afnemen. De leidingen kan je achter de badkamerwand wegwerken.

01 04 2014
design douchekraan
Ga naar de catalogus