Een ligbad kopen: waarmee rekening houden?

Badkamers zijn tegenwoordig oases van rust en de wellness-factor wordt hoe langer hoe belangrijker. Een badkamer moet niet alleen comfortabel zijn, je komt er ook volledig tot rust. Geen betere plaats denkbaar dan een ligbad om je te ontspannen. Wil je een ligbad kopen? Wij zetten de belangrijkste criteria voor je op een rijtje.

Ligbaden in verschillende stijlen en formaten

Een ligbad kopen begint bij het kiezen van de juiste stijl en het perfecte formaat. Heb je een moderne, klassieke of design badkamer? Kies dan een ligbad dat bij de stijl van het interieur past. In een grote badkamer kan je je volledig laten gaan (waarom geen duo-bad?), terwijl je in een kleine goed moet opletten op het formaat. Vast staat dat er heel wat verschillende soorten ligbaden verkrijgbaar zijn. Aan jou de keuze!

Duurzaamheid en onderhoud

Hou ook rekening met praktische zaken. Is het bad degelijk en duurzaam? Dat is absoluut nodig omdat ligbaden veel worden gebruikt. Welk materiaal heb je gekozen? De keuze van het materiaal bepaalt in grote mate de onderhoudsvriendelijkheid. Niemand houdt er van om urenlang te schrobben om vuil te verwijderen. Acryl ligbaden scoren erg goed op dit aspect. Ze gaan lang mee en zijn gemakkelijk proper te maken.

De troeven van een ligbad

Een bad nemen is op-en-top relaxen. Het warme water, de sfeer, de gezelligheid,… Een ligbad kan  verschillende troeven voorleggen.

  • Ontspanning: als je een bad neemt, komt je volledig tot rust. Ideaal dus vóór het slapengaan.
  • Goed voor lichaam en geest: een bad is ideaal om je hoofd leeg te maken. Ook voor je gewrichten, pezen en spieren is het heilzaam.
  • Therapie: Wil je een stapje verder gaan? Voeg dan kruiden, oliën of geuren aan het water toe en ondervind de therapeutische werking.

Ligbad kopen: verschillende soorten

Wil je een ligbad kopen? Dan heb je de keuze uit verscheidene types. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

  • Hoekbad: ideaal voor kleine en middelgrote badkamers want nemen weinig ruimte in beslag. 
  • Vrijstaand ligbad: wordt in het midden van de ruimte geplaatst en heeft een aparte uitstraling. Een vrijstaand bad op pootjes is een aanrader!
  • Bubbelbad (of jacuzzi): extra relaxerend. Voor de echte genieters!
25 03 2014
Een ligbad kopen: waarmee rekening houden?
Ga naar de catalogus