Badmeubels kopen: tips en tricks

Badmeubels kopen is een belangrijke stap in de inrichting van je badkamer. Badmeubels worden namelijk dikwijls gebruikt. Je hebt er dan ook nodig die zowel duurzaam als comfortabel zijn. Waarmee moet je precies rekening houden en wat zijn de do’s en don’ts? Wij zetten enkele waardevolle tips op een rijtje.

Verschillende stijlen en formaten

Om te beginnen moet je rekening houden met de stijl van je badkamer. Modern, klassiek, landelijk of design; badmeubels vind je in verschillende stijlen. De stijl en de look worden voor een groot stuk bepaald door het gebruikte materiaal. Ook daarin kan je kiezen uit verscheidene opties: acryl, (massief) hout, porselein,… Hou hier zeker rekening mee, want anders ontstaat er een kakofonie die je badkamer allesbehalve omtovert tot een oase van rust.

Badmeubels kopen: praktische tips

Badmeubels kopenkomt neer op keuzes maken. Welke factoren zijn er allemaal in het spel?

  • De beschikbare ruimte: hoeveel plaats heb je? Kies je voor een dubbele of enkele lavabo? Een groot of klein badmeubel?
  • De hoogte van het badmeubel: belangrijk aspect voor de ergonomie in de badkamer. Doorgaans bedraagt de hoogte 80 à 90 cm. 
  • Inbouw of opbouw wasbak? Een inbouw model is het meest praktisch, terwijl opbouw een bijzondere en design uitstraling heeft.
  • Het werkblad: moet groot genoeg zijn voor een optimaal comfort. 
  • De kleur: wit is een tijdloze kleur. Andere kleuren bieden extra pit, maar kunnen uit de mode geraken. Overdrijf ook niet om de rust te bewaren.

Ga niet over één nacht ijs

Als je een lijstje hebt gemaakt met de vereisten, is het tijd om je plannen concreet te maken en winkels te bezoeken. Badmeubels kopen doe je niet zomaar. Win dus vooraf voldoende informatie in en weeg alles goed af. Verlies ook je budget niet uit het oog. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan!

20 03 2014
Badmeubels kopen: tips en tricks
Ga naar de catalogus