Badkamerkastjes: stijlvol en praktisch

Heb je een compacte badkamer? En wil je ze op een leuke manier inrichten? Dan zijn badkamerkastjes iets voor jou. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en bovendien zijn ze ook ontzettend praktisch. Uiteraard zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Een kleine badkamer inrichten: plannen is de boodschap

Een kleine badkamer inrichten is soms een hele opgave. Je moet met verschillende factoren rekening houden en vooral goed plannen. Het is altijd een goed idee om vooraf een plan uit te tekenen en alles op papier te zetten. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Hoeveel plaats heb je voor je bad of douche? Welke breedte mag de wastafel hebben en wat met de spiegel? En, last but not least, hoeveel ruimte heb je voor de badkamerkastjes?

Badkamerkastjes in verschillende stijlen en materialen

Heb je een moderne, klassieke of design badkamer? Badkamerkastjes zijn gelukkig verkrijgbaar in verschillende materialen. Je vindt er zeker een die bij de stijl van je badkamer past. Welke materialen worden het meest gebruikt?

  • Hout (massief hout of teak)
  • MDF (dikwijls gelakt: mat of hoogglans)
  • Melamine

In kleine badkamers worden dikwijls kolomkasten gebruikt. Door hun slanke vorm nemen ze weinig plaats in beslag. En je kan er heel wat badkamerspullen in kwijt!

Duurzaamheid voor alles

Badkamerkastjes moeten er uiteraard stijlvol uitzien. Zorg ervoor dat ze naadloos overgaan in het interieur van je badkamer. Maar naast de look is ook de degelijkheidvan groot belang. Badkamerkasten worden immers veel gebruikt en moeten dan ook tegen een stootje kunnen. Kies dus degelijk materiaal dat weinig onderhoud vergt.

Badkamerkastjes: de final touch

De afwerking van badkamerkastjes komt meestal op het eind, maar is daarom niet minder belangrijk. Ze geven pit en een extra toets aan je badkamer. Op het eerste gezicht zijn ze niet prominent aanwezig, maar toch zijn ze bepalend voor de look van je badkamer. Kies dus de juiste handgrepen die perfect bij de stijl van je badkamerkasten passen. Chroom is een stijlvol materiaal en is erg populair, zeker in de badkamer.

13 03 2014
Badkamerkastjes: stijlvol en praktisch
Ga naar de catalogus