Gouden tips om de juiste badkranen te kiezen

Als je bad de taart is, vormt de badkraan de spreekwoordelijke kers op de taart. Badkranen hebben niet alleen een praktische functie. Ze zijn ook bepalend voor de look van je bad en badkamer. Dikwijls zijn het echte eyecatchers. Welke badkranen zijn er verkrijgbaar en waarmee moet je rekening houden? Wij zetten het allemaal op een rijtje!  

Design en materialen

Badkranen vind je in allerlei formaten en uitvoeringen. Heb je een klassieke, moderne of design badkamer? Je vindt zeker een badkraan die je badkamer alle eer aandoet. Ook qua materialen zijn er verschillende mogelijkheden. De meeste mensen gaan nog altijd voor een badkraan in chroom of inox. Op die manier neem je het zekere voor het onzekere en combineer je eenvoud en stijl.

Badkranen: verschillende modellen

Grosso modo bestaan er twee soorten badkranen. Opbouw badkranen worden op de wand geplaatst en zijn daardoor prominent aanwezig. Inbouw badkranenworden dan weer in de muur geïntegreerd. Een inbouwkraan wordt ook wel eens wandkraan genoemd omdat een gedeelte van de kraan in de muur is ingebouwd. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar voor zowel baden, douches als  wastafels.

Thermostatische badkranen

Thermostatische kranen zijn heel populair en kunnen heel wat troeven voorleggen. Ook in het bad zijn ze perfect bruikbaar. Het principe is eenvoudig: je kiest de temperatuur, de thermostatische badkraan mengt het koude en warme water en de temperatuur blijft voortdurend dezelfde. Omdat de gewenste temperatuur snel wordt bereikt, bespaar je zowel op water- als energiekosten. Als je de kraan even uitzet, verkrijg je bovendien dezelfde temperatuur wanneer je de kraan daarna weer opendraait.   

Luxueuze uitvoeringen voor dat tikkeltje meer

Ben je op zoek naar een luxueuze badkraanof wil je extra cachet toevoegen aan je badkamer? Wij geven je alvast wat inspiratie mee:

  • Vrijstaande badkranen: zien er heel elegant uit en worden vooral gebruikt bij vrijstaande baden. Het resultaat is heel bijzonder!

  • Controleer vooraf goed of dit soort kraan in je badkamer past en of er geen praktische bezwaren zijn.
11 03 2014
badkranen kopen
Ga naar de catalogus