Douchedeuren kopen: waarmee rekening houden?

Douchedeuren bestaan in allerlei formaten en afmetingen. Er zijn standaard modellen verkrijgbaar, maar je kan ze ook op maat laten maken. Bovendien kan je verschillende soorten douchedeuren kopen. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Wij zetten ze op een rijtje. 

Verschillende soorten douchedeuren

Er zijn verschillende soorten douchedeuren verkrijgbaar. Dit zijn de belangrijkste:

  • Draaideuren: worden met scharnieren bevestigd en zijn het populairst.
  • Pendeldeuren: zijn erg stijlvol en hebben geen profiel nodig.
  • Schuifdeuren: eenvoudig te bedienen, kan je gewoon openschuiven.

Ruimte is een doorslaggevend criterium bij de keuze van een douchedeur. Welk type je ook kiest, controleer vooraf zeker of er voldoende plaats is in je badkamer.

Douchedeuren kopen: standaard of op maat

Bij douchecabines gelden standaard maten: 90 x 90 cm, 100 x 100 cm of 120 x 120 cm. De douchedeuren worden dan ook in die standaard maten meegeleverd. Als je zelf de afmetingen van je douche kiest, doe je er goed aan om douchedeuren op maatte laten maken. Je kan volledig je zin doen en een persoonlijke toets aan je badkamer toevoegen.

Welke beglazing en profielen kiezen?

Douchedeuren bestaan uit profielen en beglazing. Ze bepalen de degelijkheid en zijn doorslaggevend voor de look van je douche. Je kiest best voor een glassoort die tegen een stootje kan en niet bij de minste aanraking beschadigd geraakt. Voor de profielen van je douchedeurenheb je de keuze uit verschillende kleuren. Zorg ervoor dat de kleur aansluit bij de stijl van je badkamer. Meestal kiezen mensen voor chroom, maar ook zilver, wit of matzilver zijn mogelijk.  

Onderhoudsvriendelijkheid

Onderhoudsvriendelijkheid is een belangrijk aandachtspunt bij de keuze van douchedeuren. Tegenwoordig zijn ze voorzien van een speciale coating die vuil of zeepresten afstoot. Toch doe je er goed aan om ze na elke douchebeurt even proper te maken. Zo ontstaat er geen kalkaanslag en blijven ze altijd mooi blinken!   

25 02 2014
douchedeuren kopen
Ga naar de catalogus