Zitbaden of ligbaden: de pro's en contra’s op een rijtje

Ben je je badkamer aan het inrichten en op zoek naar een bad? Dan heb je de keuze uit verschillende modellen. Ligbaden zijn veruit het meest populair, maar zitbaden vormen een waardig alternatief. Welk van de twee kies je best? En wat zijn de voor- en nadelen? We zetten ze op een rijtje!

Zitbaden voor kleine badkamers

Zitbaden werden vooral vroeger veel gebruikt. Badkamers waren toen veel kleiner dan vandaag en waren alleen maar van functionele aard. Je snel wassen en wegwezen, was toen de boodschap! Maar dat betekent niet dat zitbaden volledig van de radar zijn verdwenen. Ze zijn nog altijd geschikt als je een kleine badkamerhebt. En ook voor mensen die slecht te been zijn, is een zitbad ideaal. Je kan gewoon plaatsnemen op het zitje zonder dat je in en uit het bad moet ‘klimmen’. 

Ligbaden: genieten geblazen

Tegenwoordig staat wellness meer en meer centraal in badkamers. Je neemt er de tijd om te ontspannen en volledig tot rust te komen. Ligbaden passen perfect in dat plaatje. Wat is er heerlijker dan je languit neervlijen in een bad en genieten van de stilte? Ligbaden vind je in allerlei vormen en afmetingen. Een hoekbad, rond bad, vierkant of rechthoekig,… Het is allemaal mogelijk. Voor mensen met een grote badkamer die van een aparte toets houden, is een vrijstaand ligbad ideaal.  

Duurzaamheid vóór alles

Welk model je ook kiest, het is belangrijk dat je met een aantal factoren rekening houdt. Hieronder vind je de voornaamste?

  • Duurzaamheid: een bad wordt veel gebruikt dus moet degelijk zijn.
  • Design: het oog wil ook wat!
  • Onderhoudsvriendelijkheid: vermijd ellenlange poetsbeurten en kies het juiste materiaal.

 

Zitbaden: een douche als waardig alternatief

Heb je een kleine badkamer en weet je niet goed wat te kiezen? Een zitbad heeft zijn troeven, maar je kan ook voor een douche gaan. ’s Morgens snel onder de douche om wakker te worden of ’s avonds bekomen van een werkdag? Onder de douche is het – net zoals in bad – genieten, ook al is het ander soort ervaring. Douches maken gebruik van de meest moderne technologieën en kan je ook verkrijgen in luxe uitvoeringen. Denk maar aan inloopdouches

20 02 2014
zitbaden
Ga naar de catalogus