Een kolomkast in je badkamer: elegant en praktisch!

Ben je op zoek naar een badkamermeubel dat stijlvol en functioneel is? Met een kolomkast verenig je het beste van twee werelden. Kolomkasten zijn handig in gebruik en bieden heel wat opbergruimte. Bovendien passen ze in elke badkamer: van piepklein tot super groot! Wil je een kolomkast kopen? Ontdek hier waarmee je rekening moet houden!Een kolomkast: ideaal voor grote badkamerspullen

In een kolomkast kan je heel wat spullen kwijt. Meestal worden ze gebruikt om bijvoorbeeld handdoeken en grotere toiletspullen in op te bergen. Omdat ze zo praktisch zijn, vind je kolomkasten tegenwoordig in vrijwel iedere badkamer terug. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in alle stijlen: van klassiek tot design en retro. Ook qua kleuren en materialen zijn de mogelijkheden quasi eindeloos.

Ideaal voor kleine badkamers

Een kolomkast kan verschillende troeven voorleggen. Een van de voornaamste pluspunten is de vorm. Dankzij het langwerpige ontwerp nemen ze weinig plaats in beslag. Ze zijn discreet in je badkamer aanwezig en komen helemaal niet dominant over. Dat is ook de reden waarom ze zo populair zijn. Bovendien komen kolomkasten perfect tot hun recht in kleine badkamers.


Een hoge of halfhoge kolomkast

Een kolomkast kopen doe je niet zomaar. Je moet met een aantal factoren rekening houden. Om te beginnen zijn kolomkasten verkrijgbaar in twee varianten: hoge en halfhoge modellen. Je kan ze gewoon op de grond plaatsen, maar het is handiger om ze tegen de muur te bevestigen. Het is een mooie oplossing die ook het schoonmaken van de badkamervloer vergemakkelijkt.

 

Afwerking van de kolomkasten

Voor de afwerking heb je de keuze uit verschillende opties. Je kan een matte uitvoering kiezen, maar gelakte kolomkasten zijn minstens even populair en hebben een aparte uitstraling. Je kan ook kiezen uit verschillende materialen: hout en kunststof worden het meest gekocht.

Een kolomkast koop je voor het leven en moet dus tegen een stootje kunnen. Kies dus voor een duurzaam model. Vergeet tot slot de handgrepen niet! Ze maken het geheel af en zorgen voor een extra toets.  


 

04 02 2014
kolomkast badkamer
Ga naar de catalogus