Badkamerkasten kiezen: waarmee rekening houden?

Handdoeken, badjassen, shampoo, zeep, tandpasta, make-up,… In de badkamer zijn er allerlei spullen die opgeborgen moeten worden. Badkamerkasten zijn niet weg te denken uit een moderne badkamer en vormen de ideale oplossing om je badkamer netjes te houden. Welke badkamerkasten zijn er verkrijgbaar? En waarop moet je letten als je er één gaat kopen? We zetten de voornaamste aandachtspunten op een rijtje.

Verschillende soorten badkamerkasten

Heb je een moderne of klassieke badkamer? Is er veel plaats of is de ruimte eerder beperkt? Het zijn allemaal factoren waarmee je rekening moet houden bij de keuze van je badkamerkasten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen.

 

Kolomkasten: ideaal voor kleinere badkamers. Ze zien er elegant uit en bieden veel opbergruimte in de hoogte. Ze worden staand geplaatst, maar kunnen ook tegen de muur worden gemonteerd.

 

Spiegelkasten: achter de spiegel is er ruimte om spullen op te bergen. Het is een slimme en discrete manier om extra opbergruimte te creëren. In spiegelkasten worden vooral medicijnen, make-up en kleinere spullen bewaard.

 

Onderbouwkasten: bevinden zich onder de wastafel en maken optimaal gebruik van de ruimte. Bovendien verberg je de leidingen van de lavabokranen. 

De afwerking van badkamerkasten

Ook voor de afwerking van badkamerkasten zijn er mogelijkheden te over. Trendy en strak of eerder landelijk? Hout, MDF (al dan niet gelakt), teak of melamine? Met of zonder handgrepen? Afhankelijk van je budget en je smaak, kies je een badkamerkast die volledig aan je behoeften en wensen beantwoordt. Het is altijd een goed idee om een badkamerkast op maat te laten maken. Standaardmodellen passen immers niet altijd even mooi.

 

Badkamerkasten moeten er niet alleen stijlvol uitzien. Ze moeten ook duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen. Hou daar dus zeker rekening mee. Verlies ook de onderhoudsvriendelijkheid niet uit het oog!

04 02 2014
badkamerkasten
Ga naar de catalogus