De badkamerspiegel: het pronkstuk van je badkamer

De badkamerspiegel vormt een heel belangrijk onderdeel van je badkamer. Je gebruikt hem niet alleen dagelijks voor allerlei handelingen, ook het esthetische aspect is van groot belang. De spiegel is bovendien een echte blikvanger in je badkamer en doet de ruimte groter lijken. Hoog tijd dus om hier wat dieper op in te gaan!

De badkamerspiegel staat altijd paraat

Een badkamer zonder badkamerspiegel is niet af en komt kaal over. Als je er binnenkomt, merk je meteen dat er iets ontbreekt. Een badkamerspiegel heeft dan ook een heel grote functionele waarde. ’s Morgens sta je voor de spiegel om je te wassen, je haren te kammen, je op te maken, te scheren,... En ’s avonds gebruikt je de spiegel om bijvoorbeeld je tanden te poetsen of nachtcrème aan te brengen.

Stijl en formaat

Om te beginnen moet een badkamerspiegel perfect bij de stijl van je badkamer passen. Bij een moderne badkamer hoort een strakke spiegel, terwijl een klassiek ingerichte badkamer een andere type spiegel vereist. Wist je trouwens dat je ook spiegels met een mooie lijst kan verkrijgen? Verder moet de badkamerspiegel ook in de ruimte tot zijn recht komen. Let erop dat je het juiste formaat kiest, niet te groot maar zeker ook niet te klein. Doorgaans heeft een badkamerspiegel de breedte van de wastafel. Een grote spiegel komt goed tot zijn recht boven een dubbele wastafel. Als je twee enkele wastafels hebt, kan je best twee aparte spiegels plaatsen.

Badkamerspiegel met verlichting en verwarming

Om je badkamerspiegel optimaal te kunnen gebruiken, is verlichting van heel groot belang. Zonder de juiste lichtinval is het bijna onmogelijk om je tanden te poetsen of je haren te kammen. Er zijn genoeg lichtarmaturen verkrijgbaar die bij de stijl van je badkamer passen en het juiste licht verspreiden.

Verder wordt er tegenwoordig ook meer en meer gekozen voor badkamerspiegels met verwarming. Zo zal de spiegel nooit beslaan en hoef je de deur van je badkamer niet open te zetten nadat je een warme douche of warm bad hebt genomen.

24 01 2014
badkamerspiegel
Ga naar de catalogus