Hoe een kindvriendelijke badkamer inrichten?

Als je kinderen hebt, weet je ongetwijfeld dat ze maar al te graag in de badkamer vertoeven. Ze houden ervan om met allerlei spullen te spelen, de badkamerkastjes open te trekken en het water uit de kraan te laten stromen. Plezier gegarandeerd dus, maar een ongelukje is snel gebeurd. De badkamer kindvriendelijk inrichten is een must en belangrijk voor de veiligheid van je kinderen. Hoe doe je dat? Wij zetten enkele tips op een rijtje.

Veilige badkamerkraan

Om te beginnen voorzie je de thermostaat van de badkamerkraan best van een veiligheidsknop. Daarmee stel je de maximum temperatuur van het water in zodat die niet hoger gezet kan worden door kleine kinderhanden. De ideale temperatuur is 38° C: niet te koud, maar ook niet te warm. De huid van kinderen is immers brozer dan die volwassenen waardoor ze gemakkelijker verbrandt. Aan de buitenkant van de kraan kunnen kinderen zich ook verbranden. Het is dus belangrijk dat de temperatuur van het kraanwerk niet te hoog oploopt. In thermostatische kranen wordt een technologie verwerkt die ervoor zorgt dat temperatuur van de kraan nooit hoger wordt dan die van het water.

Wastafelkranen uitrusten met temperatuurbegrenzer

Ook aan de wastafel in de badkamer moet je opletten voor (te) warm water. Om te vermijden dat je kinderen zich verbranden, gebruik je best een temperatuurbegrenzer. Je stelt gewoon vooraf een maximum temperatuur in en klaar is kees!

Kindvriendelijke badkamer inrichten: tips

Verder zijn er een aantal eenvoudige maatregelen die je kan nemen om je badkamer kindvriendelijk in te richten:

  • Vermijd te dure en exclusieve materialen.
  • Kies voor duurzame materialen die krasvast zijn tegen en tegen een stootje kunnen.
  • Dankzij een kurken vloer of anti-slipmatten kunnen kinderen niet uitglijden.
  • Vermijd scherpe hoeken aan bijvoorbeeld badkamermeubels.
  • Een dubbele douche is comfortabel om samen met je kinderen te douchen.
  • Een bad met lage instap is handig om in het bad te stappen.
10 01 2014
De badkamer kindvriendelijk inrichten is een must en belangrijk voor de veiligheid van je kinderen.
Ga naar de catalogus