Tips voor een efficiënte badkamerinrichting

De badkamer is een plaats om volledig te relaxen, maar ook een plaats waar ’s ochtends alles snel moet gaan. Bots jij ook geregeld eens tegen je badkamermeubel? Dan is je badkamer vast niet zo goed ingericht. Met deze handige tips slaag je er wél in om elke badkamer mooi en praktisch in te richten. Zo worden ook kleine badkamers heel aangenaam om in te vertoeven!

De badkamerinrichting voorbereiden

Een praktische inrichting van de badkamer begint bij een goede voorbereiding. Informeer je grondig over alle mogelijke opties wat betreft badkamermeubels, baden, douches, wasbakken, toiletten enzovoort. Zo weet je met welk materiaal je aan de slag kan gaan. De tweede stap is het tekenen van een plan. Teken je ruimte op schaal en vergeet zeker niet om rekening te houden met technische aspecten zoals de positie van ramen, deuren, afvoerbuizen en aansluitingen voor water en elektriciteit. Als dit in orde is kan je schuiven met alle onderdelen totdat alles precies goed staat.

Als je over een grote badkamer beschikt, beleef je veel plezier aan het maken van een plan van de badkamerinrichting. Je zal op weinig beperkingen stoten en de badkamer van je dromen kunnen creëren. Wie een kleine badkamer bezit zal het moeilijker hebben, maar geen nood: met de juiste badkamerinrichting maak je ook van een kleine badkamer een pareltje.

Een kleine badkamer inrichten: nuttige tips

Het bad en de douche nemen veel ruimte in beslag. In een kleine badkamer kies je dus beter voor alleen een douche of een bad en douche in één. Met een douchewand in glas erbij oogt je badkamer ruimer en meteen ook heel modern. Daarnaast zijn er ook badkuipen in speciale vormen die je kunnen helpen bij de badkamerinrichting. Zo is een bad dat smaller wordt bij de voeten ideaal voor een lange, smalle badkamer. Een hoekbad of hoekwastafel is dan weer geschikt voor de inrichting van een vierkante badkamer.

Bij het inrichten van je kleine badkamer bespaar je ook plaats door de deuren te vervangen door schuifdeuren, deze geven meteen een moderne toets. Vloerverwarming is ook een echte topper: het zorgt voor lekker warme voeten als je uit het bad of de douche stapt en bovendien heb je geen last van radiatoren die kostbare ruimte innemen.

Kleine trucjes, grote effecten

Een slimme badkamerinrichting doet je badkamer groter lijken, maar daarnaast kan je bij de inrichting van je badkamer ook gebruik maken van enkele slimme trucs. Gebruik bijvoorbeeld voornamelijk lichte kleuren en vermijd drukke tegels en motieven, deze verkleinen je badkamer optisch. Met de juiste verlichting zal je badkamer daarentegen groter lijken. Voorzie bij het inrichten van je badkamer zeker ook ruimte voor een grote spiegel.

03 01 2014
Een efficiënte badkamerinrichting, dat doe je zo.
Ga naar de catalogus