Maak van de inloopdouche het pronkstuk van je badkamer

Een inloopdouche is een modern en praktisch alternatief voor de traditionele douchecabine. Dankzij een inloopdouche kan je de moderne stijl van je interieur in je badkamer laten terugkomen. De inloopdouche is een echte blikvanger in de badkamer. Hij bevat drie belangrijke elementen: de betegeling, de douchekraan en de douchewand.

Kies de juiste tegels voor badkamer en douche

Een inloopdouche is open en maakt geen gebruik van een waterdichte cabine. Daarom moet je de badkamermuren op de juiste manier betegelen. Tegels zijn immers stevig, waterdicht en vrij gemakkelijk te onderhouden. Zorg er zeker voor dat de betegelde vloer van je inloopdouche schuin afloopt in de richting van de afvoer.

Het mooiste effect verkrijg je als je de tegels van de inloopdouche laat doorlopen in de rest van de badkamer. Zo vormen douche en badkamer één mooi geheel. De wanden en de vloer van je inloopdouche kunnen met tegels in verschillende kleuren bezet worden of je kan ervoor kiezen om de tegels gewoon te laten doorlopen. Vooral grootformaattegels of juist zeer kleine mozaïektegels zijn momenteel in de mode, en dit in zowel matte als glanzende uitvoeringen.

De voegen van de tegels in je inloopdouche kunnenna verloop van tijd verkleuren. Acrylwanden zijn een waardig alternatief. Ze zijn glanzend en vlak en behouden hun kleur. Wanden laten doorlopen in de hele badkamer is echter niet zo mooi. Je zal dus een bewuste afweging moeten maken.

Een douchekraan of douchezuil in je inloopdouche

Voor de kraan van je inloopdouche heb je qua design heel wat mogelijkheden. Je kan kiezen voor een douchekraan met afneembare sproeikop of met zowel een vaste als een losse sproeikop. Sproeikoppen bestaan trouwens in zeer uiteenlopende uitvoeringen: kies je voor een traditionele ronde sproeikop, een moderne rechthoekige sproeikop of eentje in een leuk kleurtje? Ook een douchezuil past perfect in elke inloopdouche. En heb je al eens aan een regendouche gedacht? Wat je ook kiest: zorg er zeker voor dat je inloopdouche uitgerust is met een thermostatische kraan. Dit type kraan is zeer veilig en comfortabel omdat de temperatuur van het water steeds perfect te regelen is. Gedaan dus met ijskoud of heet water in de douche!

Een glazen douchewand: stijlvol en modern

Een inloopdouche is niet compleet zonder een stijlvolle douchewand. In principe kan een douchewand uitgevoerd worden in verschillende materialen, maar de meeste douchewanden zijn in glas. Aangezien je inloopdouche optisch niet echt afgescheiden is van de rest van je badkamer, zal deze groter lijken. Glazen douchewanden zijn er in zowel doorzichtige als matte uitvoeringen, voor wie wat meer privacy wenst. Kies voor je inloopdouche altijd voor een kwalitatieve douchewand in veiligheidsglas.

27 12 2013
Een inloopdouche: blikvanger in je badkamer
Ga naar de catalogus