Badkamertegels en afwerking: het belang van de finishing touch

De aankleding van je badkamer is erg belangrijk omdat die het globale uitzicht van de kamer bepaalt. Mooie badkamertegels, een passend likje verf en enkele goedgekozen accessoires kunnen een badkamer naar een hoger niveau tillen. We geven je graag wat inspiratie!

Ga voor tijdloze kleuren en texturen

Bad en douche zijn geïnstalleerd, de wastafel is gekozen en de vloer is gelegd? Prima, dan is het nu tijd voor de afwerking van je schitterende nieuwe badkamer! En dat wil zeggen: keuzes maken. Een leuk handdoekrekje, een zeephouder, een wc-set. Het lijken kleinigheden, maar ze bepalen mee het zicht van je badkamer.

Vind je geen inspiratie, bedenk dan dat je badkamer vele jaren zal moeten meegaan. Kies dus niet voor té tijdsgebonden kleuren en patronen. Die raak je over het algemeen toch snel beu. Ga voor traditioneel. Let op: traditioneel is géén synoniem van ‘voorspelbaar’, en al zeker niet van ‘saai’! ‘Klasse’ en ‘degelijk’ dekken de lading een pak beter.

Badkamertegels in alle maten en gewichten

Welke badkamertegels ga je nemen? Je hebt ze in allerlei maten, soorten en kleuren, wat de keuze er niet eenvoudiger opmaakt. Badkamertegels met opvallende texturen laat je beter aan je voorbij gaan. Ze doen je badkamer over het algemeen kleiner lijken dan ze in werkelijkheid is.

Let erop dat je voegen tussen de keramische badkamertegels niet te groot, en vooral, waterbestendig zijn. Je wil uiteraard niet dat je mooie badkamer over een jaar ontsierd is door schimmels die tussen de voegen groeien. Je kunt ook een muur onbetegeld laten. Met een watervaste acrylverf verkrijg je een even mooi, en bovendien goedkoop, resultaat. Een bijkomend voordeel ten opzichte van tegels is dat een beschilderde wand minder koude afstraalt. Kies ook gerust een fel kleurtje om een accent te leggen. Het wordt dé eye-catcher van je badkamer!

Ook andere felgekleurde accessoires, zoals handdoeken, washanden en kaarsen, brengen leven in de brouwerij! Overdrijf echter niet. Een badkamer moet rust en relaxatie uitstralen. Het laatste wat je dus wil, is dat je badkamer een kindertuin wordt.

20 12 2013
Mooie badkamertegels, een passend likje verf en enkele goedgekozen accessoires kunnen een badkamer naar een hoger niveau tillen.
Ga naar de catalogus