Een thermostatische kraan, niet enkel voor de douche!

Je hebt wellicht een thermostatische kraan in de douche. Maar wist je dat een thermostatische kraan ook tal van voordelen heeft buiten de badkamer? In de keuken, bijvoorbeeld.

Comfort buiten de badkamer

We kennen het allemaal wel: als je de douche instapt, wil je zo vlug mogelijk je hoofd onder dat heerlijk warme water stoppen. Met een thermostatische kraan gaat dat heel eenvoudig én snel! Je stelt de kraan in op de door jou gewenste temperatuur en de ingebouwde temperatuurregelaar doet de rest. Simpel toch! Waarom zou je van dat comfort dan níet genieten buiten de badkamer?

Thermostatische kraan vs tweegreepsmengkraan

Nochtans zijn er heel wat mensen die het in de keuken nog moeten stellen met een traditionele tweegreepsmengkraan. Daarbij probeer je handmatig de gewenste temperatuur te verkrijgen door te spelen met de warm- en koudwaterkraan. Het spreekt voor zich dat het op die manier veel langer duurt vooraleer je de juiste temperatuur te pakken hebt. Iedereen die wel eens de afwas doet, heeft dat wel al eens aan den lijve ondervonden: in het begin is je water veel te koud waardoor je glazen niet proper zijn, naar het einde toe is het dan weer veel te heet zodat je je handen verbrandt.

Een thermostatische kraan maakt het leven gemakkelijk

Een thermostatische kraan maakt korte metten met die problemen. Bovendien verspil je veel minder water, net omdat de temperatuur automatisch wordt geregeld. Je kunt dus vrijwel onmiddellijk beginnen. Dat is beter voor het milieu én het kost je minder geld!

Ook aan de wastafel in het toilet misstaat zo’n thermostatische kraan niet. Beeld je eens in: nooit meer dat eindeloze gepruts aan de kraan met je ingezeepte handen. Nee, één simpele beweging en je hebt de juiste temperatuur.

Waarom zou je jezelf het leven moeilijk maken, als het gemakkelijk ook kan? Bovendien bespaart een thermostatische kraan je nog een flinke duit ook!

13 12 2013
Met een thermostatische kraan verpil je veel minder water.
Ga naar de catalogus