Je tijdloze zwart-wit badkamer

Het renoveren van je badkamer is vaak een dure aangelegenheid. Daarom verkies je beter een duurzame oplossing, waarbij het design van je badkamer een meer tijdloos karakter aanneemt. Op deze manier kan je nieuw design enkele jaren mee, zonder dat je te snel uitgekeken geraakt op de nieuwe inrichting.

Door je badmeubelen in een neutrale kleur aan te schaffen creëer je bijvoorbeeld zulk tijdloos karakter, waarbij de dure meubelen zonder probleem enkele jaren kunnen gebruikt worden. De muren en accessoires kan je dan steeds nog aanpassen aan de kleuren en trends van het moment.

Zwart-wit, werkelijk tijdloos

Vandaar opteert men vaak voor een zwart-wit combinatie. Deze combinatie straalt eenvoud en elegantie uit en past perfect in een moderne woning. Vaak adviseert men zwart als kleur voor de vloer en kleine wanden, terwijl je wit het best inzet voor het plafond en de grotere vlakken van de badkamer.

Egaal of patroon?

Indien je een kiest voor een zwart-wit combinatie heb je nog de keuze tussen patronen of eerder een strak egaal design. Egale wanden zorgen enerzijds voor een neutraal en stijlvol design. Anderzijds geven patronen een leuke ‘touch’ aan je badkamer. Een badkamer is een uitgelezen plek om te experimenteren met leuke patronen. In een kleine ruimte kan een speels tegelpatroon goed werken. Het straalt een karakter en persoonlijkheid uit. Door enkel de zwart-wit combinatie te gebruiken worden de combinaties niet te druk.

Twijfel je nog over deze gewaagde stap? Probeer dan eerst met patronen te werken op kleine oppervlaktes zoals de doucheruimte. Zo kan je al wennen aan het idee en wie weet ben je zo volledig verkocht! Overdrijf ook niet in het gebruik van patronen. Betegel bijvoorbeeld enkel de vloer, douchecel of een deel van de muur. Gebruik voor de rest eenvoudige witte handdoeken, zodat de combinatie aangenaam blijft.

13 11 2013
Zwart-wit badkamers, stijlvol & elegant
Ga naar de catalogus