Hoe je badkamer inrichting bij een fysieke beperking?

Badkamerinrichtingen heb je in alle stijlen, maten of voorkeuren. Het design van je badkamer kan door de jaren heen sterk variëren, waarbij er steeds een rustgevende en veilige omgeving wordt gecreëerd. Zeker voor mensen met een fysieke beperking zijn de juiste voorzieningen in de badkamer essentieel om de veiligheid te verzekeren. Door het ouder worden of een specifiek voorval kan je genoodzaakt zijn om enkele aanpassingen door te voeren in je badkamer. Wij geven alvast enkele tips mee die ervoor zorgen dat een bezoek aan de badkamer in alle comfort en veiligheid kan verlopen.

Een veilige douche

Bij een fysieke beperking is het vaak lastig of oncomfortabel om rechtstaand te douchen. Om te voorkomen dat je tijdens een douchebeurt valt of jezelf ongemakkelijk voelt, is een douchezit een ideale oplossing. Via een eenvoudige bevestiging aan de douchewand, kan je ongestoord in alle comfort en veiligheid genieten van je douchebeurt. Combineer deze douchezit met een antislip ondergrond. Zo voorkom je het gevaar dat je uitschuift.

05 11 2013
Mensen met een fysieke beperking installeren best een douchezit zodat een douchebeurt veilig en comfortabel kan verlopen.
Ga naar de catalogus