Badwand met veiligheidsglas: de voordelen

In heel wat badkamers treffen we een glazen badwand aan. Daarmee tover je je badkamer in een handomdraai om in een comfortabele doucheruimte. Als je een bad-douche combinatie hebt, is het een functionele en fraaie oplossing om te douchen zonder dat je badkamer onder water komt te staan. Glazen badwanden vind je in allerlei formaten, afmetingen, vormen en designs. Maar er zijn een aantal criteria waarmee je rekening moet houden bij de keuze van een badwand. Uiteraard wil je een stijlvolle uitstraling, maar de degelijkheid is minstens even belangrijk. En dan komt veiligheidsglas in het spel.

Veiligheidsglas in opmars

Veiligheidsglas is doorgaans 4 tot zelfs 8 mm dik en is aan een sterke opmars bezig. Heel wat fabrikanten van badwanden kiezen ervoor om het standaard in hun gamma op te nemen. En dat is niet verwonderlijk want de voordelen voor de gebruiker zijn meer dan de moeite waard. Glazen badwanden worden immers veel gebruikt. Je kan niet vermijden dat je er regelmatig (per toeval) tegenaan stoot. In het ergste geval, bijvoorbeeld als er een voorwerp op terechtkomt, ontstaat er glasbreuk. En om geen letsels op te lopen, moet je dat absoluut vermijden, zeker in de badkamer.

Badwand met veiligheidsglas: duurzaam en stijlvol

Veiligheidsglas is veel steviger dan gewoon glas, maar boet daarom niet in op het gebied van uitstraling. Integendeel zelfs, badwanden met veiligheidsglas hebben een mooi design en worden in veel gevallen gecombineerd met aluminium profielen en verchroomde aansluitingspunten. Veiligheidsglas kan je verkrijgen in de ‘transparante variant’ maar ook met een zogenaamd ‘ribbon’ motief (gegolfde lijnen). De meeste modellen zijn draaibaar (scharnierstijl) en omkeerbaar wat betekent dat je ze zowel links als rechts kan draaien. Erg handig om in en uit de douche te stappen en om je bad(wand) te poetsen.

Verschillende varianten     

Bij de keuzen van een glazen badwand moet je het bad en de wand op elkaar afstemmen. Als je een glazen badwand kiest die tegen de muur dichtklapt, moet de badwand even breed zijn als de muur. Er zijn modellen verkrijgbaar met een verschillend aantal glazen stukken : 1-delig, 2-delig of 3-delig.  Het afdichtprofiel zorgt ervoor dat de badwand geen water doorlaat en de badkamervloer niet nat wordt. Om kalkaanslag te voorkomen, is het raadzaam om de badwand regelmatig schoon te geven (bij voorkeur na iedere douchebeurt).        

25 09 2013
badwand met veiligheidsglas
Ga naar de catalogus