De voordelen van een ligbad in acryl

Een bad nemen, een ware ontspanning voor lichaam en geest. Baden zijn er in alle maten, vormen en materialen. Maar wat zijn de vaakst voorkomende materialen? De meeste baden zijn nog steeds verkrijgbaar in gietijzer, plaatstaal of acryl. Echter zijn er tegenwoordig al baden beschikbaar van hout, glas, steen of zelfs roestvrij staal. Toch zijn ligbaden in acryl nog steeds de absolute favoriet! Maar waarom juist? We zetten alvast de voordelen even voor u op een rijtje.

Alle vormen, alle mogelijkheden

Een eerste voordeel is dat ligbaden in acryl in de meest complexe vormen beschikbaar zijn. Zo heeft u – wat de vormgeving betreft - tal van mogelijkheden bij ligbaden in acryl. Voor andere populaire materialen zoals staal of gietijzer zijn de opties veel beperkter.

Licht, lichter, lichtst

Een gebruiksvriendelijke montage is toch niet onbelangrijk. Vandaar dat ligbaden in acryl een populaire keuze zijn. Tegenover bijvoorbeeld andere materialen (zoals staal of gietijzer) is acryl een werkelijk lichtgewicht. Ligbaden in acryl zijn beduidend lichter dan de varianten in andere materialen. Wat een handig pluspunt is bij het vervoeren, monteren of demonteren van je ligbad.>

Een warm & duurzaam ligbad

Zoals ze in het Duits zeggen bestaan alle goede dingen uit drie. Zo ook voor een ligbad in acryl. Een laatste interessant voordeel is dat een ligbad in acryl warm en glad aanvoelt. Door de gladheid is het bad bijgevolg niet poreus en slorpt het geen ongewenste vuiltjes op. Een ligbad in acryl is dus zeer onderhoudsvriendelijk, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Wel oppassen voor krassen

krasgevoeligheid. Indien je met scherpte voorwerpen tegen een bad in acryl aanloopt, kan je zichtbare krassen creëren. Maar niet getreurd, kleine krassen zijn eenvoudig weg te werken met bijvoorbeeld een polisher. Toch blijft enige voorzichtigheid troef wanneer je voor een ligbad in acryl opteert. Desalniettemin is het een excellente keuze voor een stijlvol ligbad.

05 08 2013
De voordelen van een ligbad in acryl
Ga naar de catalogus