Douchewand plaatsen: praktische tips!

Douchewanden worden hoe langer hoe meer gebruikt in moderne badkamers. Douchegordijnen zijn dan ook niet meer van deze tijd. Een douchewand ziet er stijlvol en elegant uit en is ook erg functioneel. Een douchewand plaatsen kan je zelf doen, op voorwaarde dat je nauwkeurig te werk gaat en een aantal instructies in de gaten hout. We zetten enkele praktische tips op een rijtje.

Glazen douchewanden voor een stijlvolle badkamer

Badkamers zijn tegenwoordig echte wellness centra, maar dan in het klein. Het is niet louter een ruimte om je te wassen of je tanden te poetsen. In alle comfort kom je er tot rust. Na een lange werkdag kan je er ontstressen en heerlijk genieten terwijl je volop tijd neemt voor jezelf. Een stijlvolle badkamer en dito bad of douche kunnen dan niet ontbreken. En daar past ook een glazen douchewand bij: hij zit als gegoten in ieder type badkamer. Glazen douchewanden zijn bovendien verkrijgbaar aan een heel goeie prijs-kwaliteitverhouding.

Douchewand plaatsen: hoe ga je te werk?

Een douchewand plaatsen is een klus waarvoor je je tijd moet nemen. Douchewand worden met schroeven en pluggen in de badkamerwand bevestigd. Om te beginnen moet je de wandtegels heel goed ontvetten, bijvoorbeeld met thinner. Let erop dat je de schroefgaten op de juiste plaatsen boort zodat de douchewand mooi waterpas komt te staan. Het is van groot belang dat alles goed op mekaar aansluit omdat je anders het risico loopt op lekken. Gebruik daarom ook een siliconenkit om de naden mee te dichten. Op die manier verkrijg je een waterdichte aansluiting.

Duurzame douchewanden

Glazen douchewandenworden dikwijls gebruikt bij een bad-douchecombinatie. Maar ook bij inloopdouches zijn ze handig om een afscheiding te maken tussen het douchegedeelte en de rest van de badkamer en te vermijden dat je badkamer na een douchebeurt onder water komt te staan. Zorg er verder voor dat je glas kiest dat duurzaam is en tegen een stootje kan. Zo ben je zeker dat je glazen douchewand lang meegaat en je er lang genot van hebt.

15 07 2013
douchewand plaatsen
Ga naar de catalogus