Inloopdouche plaatsen: waarop letten?

Inloopdouches zijn al een hele tijd aan een stevige opmars bezig. Het zijn echte blikvangers die je badkamer een elegante en moderne uitstraling geven. Inloopdouches zijn vooral populair bij mensen die van een strakke en moderne badkamer houden, maar passen even goed bij andere stijlen.

Een inloopdouche plaatsen doe je niet zomaar. Het is specialistenwerk waarbij je met verschillende factoren rekening moet houden. Ten eerste moet er voldoende ruimte beschikbaar zijn, maar er zijn ook een aantal technische aspecten die de nodige aandacht verdienen.

Inloopdouche met opstap

In een inloopdouche is het heel comfortabel douchen. Zodra je er binnenstapt, krijg je een aangenaam gevoel van ruimte. Een van de bijzondere eigenschappen is dat ze in het verlengde van de badkamervloer liggen en dus geen opstap hebben. Je kan de vloerbekleding van de badkamer laten doorlopen, maar ook voor een ingebouwde douchekuip kiezen. Dat is een praktische oplossing die gemakkelijk is om te plaatsen en meer zekerheid biedt. Er wordt dan in de meeste gevallen wel een (lage) opstap voorzien.

Voldoende ruimte voor afwatering en sifon voorzien

Wil je een inloopdouche plaatsen? Dan moet je ook op technisch gebied met verschillende factoren rekening houden. Om te beginnen is er per lopende meter 1 centimeter afwatering nodig. Verder voorzie je voor de sifon (met reukafsluiter) ongeveer 8 cm. De vloer moet dus voldoende dik zijn waardoor inloopdouches niet in iedere woning mogelijk zijn. Wanneer de badkamer zich in een oude woning bijvoorbeeld op de eerste of tweede verdieping bevindt, is een inloopdouche bijvoorbeeld doorgaans niet mogelijk. Je doet er goed aan om je vooraf goed te informeren en raad te vragen aan een specialist.

Inloopdouche: onderhoud

Dikwijls wordt er voor de wandbekleding van inloopdouches tegels gebruikt. Het is een erg fraaie oplossing die wel het nodige onderhoud vergt. De voegen kunnen immers vuil worden en verkleuren. Waterafstotend materiaal gebruiken, is dan ook de boodschap. Het risico dat er water doorsijpelt, is bij tegels ook groter. Het is kortom belangrijk dat je al deze aspecten in het oog houdt vóór en tijdens het plaatsen van een inloopdouche. Zo kan je optimaal genieten van een deugddoende douche na een lange werkdag of ’s morgens vroeg!

05 07 2013
inloopdouche plaatsen
Ga naar de catalogus