Hoe een klein toilet inrichten?

Een klein toilet dat zich niet in de badkamer bevindt, is dikwijls heel handig. Je gasten hebben meteen toegang tot de wc zonder dat ze in de badkamer moeten zijn. Zo behoud je je privacy en blijft de vloer van je badkamer perfect proper. Aan de inrichting van een toilet, hoe klein ook, moet je sowieso aandacht besteden. Om je te helpen, zetten we enkele tips op een rijtje.

Kleine wc : kies voor een hangend toilet

Ophang toilet Short LafinessHeb je een klein toilet en wil je het inrichten zonder aan comfort in te boeten ? Dan kies je het beste voor een hangend toilet. Een hangende wc is comfortabel en creëert een ruimtegevoel waardoor de kamer ruimtelijk wordt geoptimaliseerd. Verder hebben hangende toiletten ook een mooi design. Resultaat : je wint niet alleen aan plaats, ook het schoonmaken wordt gemakkelijker omdat je met je dweil helemaal onder het toilet kan. De hangende toiletten van Lafiness staan voor elegantie en functionaliteit en bestaan uit porselein.

 

Een kleine handenwasser

Design handenwasser Bonsai LafinessIn een toilet hoort ook een handenwasser thuis. Maar in een klein toilet gebruik je geen klassieke lavabo’s omdat die te veel plaats innemen. Je moet immers nog comfortabel kunnen zitten en opstaan. Kies dus voor een kleine handenwasser, de ideale oplossing als je enkel en alleen de handen wil wassen. Wil je de ruimte in je toilet nog wat meer optimaliseren ? Ga dan voor een klein model dat je in een hoek kan installeren !

 

Speel met optische effecten

Wit is een kleur die ruimte creëert. Om een klein toilet visueel groter te doen lijken, doe je er goed aan om de muren in het wit te schilderen (of een andere lichte tint). Om het geheel af te maken, kies je accessoires in chroom: een zeepdispenser, een toiletpapierhouder, … Of een houder voor een toiletborstel in een felle kleur ! Verder doet een spiegel je toilet groter lijken en reflecteert hij het licht. Een spiegel past dan ook perfect boven de handenwasser.

27 05 2013
Klein toilet inrichten met Lafiness
Ga naar de catalogus