Douchebakken: functioneel en design

Een douche moet comfortabel zijn en je genot bezorgen, na een lange werkdag of een verkwikkende sportinspanning. De kwaliteit van de douche, de douchekop en de inrichting van de badkamer zijn daarvoor belangrijke onderdelen. Maar ook de douchebak speelt een belangrijke rol. Douchebakken moeten tegelijkertijd zacht en duurzaam zijn. Ook onderhoudsvriendelijkheid is een cruciale eigenschap.

Douchebakken: afmetingen

Douchebakken kan je verkrijgen in verschillende formaten. De meest gangbare zijn: 70 x 70 cm, 80 x 80 cm of 90 x 90 cm. Maar er zijn ook rechthoekige modellen verkrijgbaar. Een douchebak is veelal van acryl of plaatstaal gemaakt. Hij is in de eerste plaats functioneel en houdt het water in de douche en voorkomt lekkages. Verder zorgt het materiaal waaruit de douchebak bestaat er ook voor dat je tijdens het douchen niet uitglijdt. De diepte van een douchebak is ook niet altijd dezelfde. Klassieke modellen hebben een diepte van 9 of 10 cm, maar tegenwoordig zijn er ook douchebakken verkrijgbaar met een geringe diepte (van bijvoorbeeld 4 cm). Ze hebben een meer design look en kunnen zowel een rechthoekige als vierkante vorm aannemen.

 

Design uitstraling

Vierkante douchebak LafinessHet oog wil ook wat en daarom worden ook douchebakken hoe langer hoe meer design. Ze zijn hoegenaamd niet louter functioneel maar geven je douche ook een mooie look mee. Een douchebak wordt overigens niet alleen in een douchecabine gebruikt, maar ook in inloopdouches.

 

Douchebakken uit acryl of plaatstaal

De meeste douchebakken bestaan uit acryl of plaatstaal. Het zijn allebei materialen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze voelen prettig aan wanneer je onder de douche staat en je loopt geen risico om uit te glijden. Bovendien zijn het onderhoudsvriendelijke materialen. Met een vochtige doek kan je de douchebak weer helemaal laten glanzen. Voor meer hardnekkige vlekken gebruik je het beste een zacht wasproduct. Ten slotte krijgen kalkaanslag en zeepresten geen schijn van kans op acryl of plaatstaal.

20 05 2013
douchebakken
Ga naar de catalogus