Toilet-brillen: verschillende stijlen en materialen

Een toilet-bril moet comfortabel zijn, lang meegaan en ook het design verdient de nodige aandacht. Toilet-brillen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel diverse materialen, stijlen en kleuren. Verder wordt er een onderscheid gemaakt tussen klassieke modellen en de softclose, een systeem waarbij de wc-bril automatisch sluit en niet pardoes naar beneden valt. We zetten de voornaamste aandachtspunten op een rijtje.

Voor elke stijl een toilet-bril

Heb je een moderne, klassieke, landelijke of retro woning? Bij elke stijl past het geschikte materiaal en de juiste inrichting. En dat geldt evengoed voor het toilet en de badkamer. Daarom zijn ook toilet-brillen in heel wat verschillende materialen te verkrijgen: harde of zachte kunststof, polyester, MDF of massief hout. Ook qua vormen, afmetingen en kleuren is er veel keuze. Wil je een leuk accent in je toilet aanbrengen? Dan kan je een fel rode of groene wc-bril kiezen. Hou je het liever sober? Dan is een klassiek wit model iets voor jou.

 

Toilet-brillen in speciale uitvoeringen

Toilet-brillen zijn ook verkrijgbaar in meer luxueuze uitvoeringen. Het softclose systeem is daar een goed voorbeeld van. De toilet-bril sluit zich automatisch en zakt zachtjes naar beneden. Je vermijdt dus dat die met een klap op de wc-pot valt. Het systeem is volop in opmars en je betaalt er een meerprijs voor, maar het is vooral een leuke extra die je toilet ook extra cachet geeft. Verder bestaan er ook toilet-brillen met een quick release systeem waarbij je de toiletzitting eenvoudig van het toilet kan halen en zo gemakkelijk kan reinigen. Dit systeem wordt ook wel eens het "take-off" systeem genoemd.

 

Degelijk en onderhoudsvriendelijk

Omdat een toilet-bril zo veel gebruikt wordt, is degelijkheid een van de belangrijkste aandachtspunten. Zorg er dan ook voor dat je een duurzame toiletzitting in huis haalt die tegen een stootje kan en lang meegaat. Ook onderhoudsvriendelijkheid is een belangrijk aandachtspunt. Toilet-brillen worden regelmatig schoongemaakt en je hebt er alleen maar baat bij wanneer een poetsbeurt gemakkelijk verloopt en weinig tijd in beslag neemt.

 

Toilet-brillen: aansluiting vooraf controleren

Wanneer je een nieuwe wc-bril koopt, moet je rekening houden met de aansluiting. Niet alle toilet-brillen zijn universeel en passen op eender welke wc-pot. Je kan in de winkel altijd raad vragen zodat je er zeker van bent dat je het juiste model koopt.

13 05 2013
Toilet-brillen Lafiness
Ga naar de catalogus